Hlavní obsah

Den v byznysu: Luxus mezi auty dorazil do Prahy, opačným směrem putují Socialbakers

Pusťte si pořad Den v byznysu.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Rychlý přehled nejdůležitějších událostí, které se v byznysu odehrály doma i ve světě ve čtvrtek 10. září.

Článek

Státní České dráhy jsou na tom stejně jako hotely, restaurace či cestovní kanceláře. Za první pololetí se propadly do ztráty dvou miliard korun kvůli jarní koronavirové epidemii. Dramatický pokles tržeb zaznamenala osobní i nákladní doprava. Šéf drah Václav Nebeský uvedl, že ani v tuto chvíli se dopravce ještě nedostal na loňská čísla.

Ve středu 9. září se prodalo více roušek s nanovlákny než za celý březen a duben dohromady. Přesná čísla nechtějí prodejci uveřejnit. Sklady se v současnosti kvůli výkyvu vyprazdňují, ale na konci týdne by měly být zase plné.

Pilulka.cz v říjnu, po schválení prospektu centrální bankou, vstoupí na trh Start pražské burzy. Nabídne přibližně 15 až 20 procent společnosti, za které by ráda získala 150 až 200 milionů korun.

Všichni tři tuzemští mobilní operátoři oficiálně napadli podmínky aukce kmitočtů pro rychlé sítě 5G. Po O2, která podala stížnost k Evropské komisi v červenci, zažaloval Český telekomunikační úřad u Městského soudu v Praze Vodafone i T-Mobile.

Posledním srpnovým dnem skončila ochranná doba, během níž cestovní kanceláře nemusely klientovi za neuskutečněný zájezd vracet peníze. Místo toho mu mohly ve výši zaplacené ceny vystavit poukaz. Co to znamená pro cestovní ruch?

Dobrých zpráv v covidové době není nikdy dost. Proto jsme špičky tuzemského byznysu oslovili s otázkou, co se jim v jejich podnikání nejvíc povedlo. A tady jsou jejich odpovědi.

Přehled událostí z byznysu z předchozích dní si pusťte v rychlém videu ZDE, pokud chcete rychlý přehled dnešních ekonomických zpráv, přejděte SEM , a pokud vás byznys opravdu zajímá a chcete vidět jeho špičkovou podobu, podívejte se SEM.

Reklama

Doporučované