Hlavní obsah

Den v byznysu: Naštvaní hoteliéři v ulicích nebo „na ulici“. To se uvidí

Pusťte si pořad Den v byznysu.Video: Anita Plasová

 

Reklama

Rychlý přehled nejdůležitějších událostí, které se v byznysu odehrály doma i ve světě v pondělí 14. prosince.

Článek

Rozhodování české vlády o novém zavírání služeb nebo jejich částí necelé dva týdny poté, co je otevřela. Český byznys, především ten drobný a střední, který je základním pilířem ekonomiky, umírá. Vzkazuje Česká unie cestovního ruchu.

Podívejte se, co říká k situaci pro Den v byznysu Martin Plachý, viceprezident České unie cestovního ruchu. Vyjdou hoteliéři do ulic?

Provozy, které budou muset z důvodu zhoršené epidemické situace znovu zavřít, dostanou od státu podle premiéra Andreje Babiše stoprocentní kompenzaci nákladů. Kvůli nedostatečné podpoře se v posledních dnech zvedla silná vlna odporu mezi podnikateli, kteří varovali, že nebudou vládní opatření dodržovat.

Prezident Hospodářské komory Dlouhý chce pětadvacítku změnit na padesátku. Živnostníci postižení vládními opatřeními proti šíření koronaviru dosud dostávali 500 korun na den, nyní by podle představ komory měli dostat tisícovku.

Britové se obávají nedostupnosti zboží, front na hranicích a dopadů na ekonomiku nebo zdravotnictví. Podoba rozchodu Británie a Evropské Unie je totiž nejistá. Podle listu The Guardian vláda dokonce vybídla velké potravinářské řetězce, aby se předzásobily. Přísnější kontroly na hranicích totiž mohou způsobit problémy všem dovozcům.

Přehled událostí z byznysu z předchozích dní si pusťte v rychlém videu ZDE, pokud chcete rychlý přehled dnešních ekonomických zpráv, přejděte SEM, a pokud vás byznys opravdu zajímá a chcete vidět jeho špičkovou podobu, podívejte se SEM.

Reklama

Doporučované