Hlavní obsah

Den v byznysu: Rozvolnění nepřináší podnikatelům jen dobré zprávy

Přehrajte si pořad Den v byznysu.Video: Markéta Bidrmanová, Seznam Zprávy

 

Reklama

Rychlý přehled nejdůležitějších událostí, které se v byznysu odehrály doma i ve světě v úterý 18. května.

Článek

Pietro Filipi v konkurzu

Městský soud v Praze rozhodl o prohlášení konkurzu na společnost Pietro Filipi. Věřitelům dluží přes 500 milionů korun. V konkurzu je také společnost Pietro Filipi stores, která provozovala prodejny této módní značky. Její dluhy činí zhruba 180 milionů korun.

Hubený rok pro J&T

Loňský rok byl pro skupinu J&T nejhubenějším za posledních pět let. Zisk společnosti miliardářů Jozefa Tkáče a Ivana Jakaboviče klesl o více než třetinu na zhruba 80 milionů eur.

Bulánci vybrali dva miliony

Česká počítačová hra Bulánci z roku 2001 uspěla u fanoušků a bude mít pokračování. V crowdfundingové kampani za dvě hodiny vybrala potřebných 500 tisíc korun na vývoj. V současnosti jsou na kontě téměř dva miliony. Autoři slibují 3D grafiku, nové herní módy a verzi pro konzole.

Konec kompenzací

Epidemie se vyvíjí dobře. Až ekonomiku otevřeme celou, vypneme Antivirus, ohlásila v SZ Byznys ministryně práce Jana Maláčová. Program na podporu zaměstnanosti skončí na konci května. Naváže na něj nový kurzarbeit, který prošel prvním čtením ve Sněmovně.

Česká služba expanduje

Česká platforma pro sdílení aut HoppyGo míří za hranice. Poté, co v Česku propojila majitele aut s více než sto tisíci zájemci o jejich zápůjčku, míří do Polska a na Slovensko.

Přehled událostí z byznysu z předchozích dní si pusťte v rychlém videu ZDE, pokud chcete rychlý přehled dnešních ekonomických zpráv, přejděte SEM, a pokud vás byznys opravdu zajímá a chcete vidět jeho špičkovou podobu, podívejte se SEM.

Reklama

Doporučované