Hlavní obsah

Den v byznysu: V Praze existuje jeden typ domu, jehož majitelé krvácejí

Pusťte si pořad Den v byznysu.Video: Petra Krmelová

 

Reklama

Rychlý přehled nejdůležitějších událostí, které se v byznysu odehrály doma i ve světě v pondělí 24. května.

Článek

Dneska po dlouhé době otevřely hotely, penziony a další poskytovatelé ubytování. Už se nemusejí schovávat za „služební cesty“ a podobné kličky, pokud chtějí říci svým hostům dobrý den. Jenže ve dvou městech se ani přes rozvolnění nic moc nezmění – nejsou totiž lidi, jak na straně zaměstnanců, tak především klientů.

Krize hotelového byznysu v metropoli se právě kvůli tomu potáhne ještě dalších několik měsíců, ne-li let.

Konec uhlí v Česku

Vláda vzala na vědomí závěr uhelné komise, že v Česku skončí spalování uhlí do roku 2038. Byznysová realita však tento termín výrazně předbíhá a i stratég ČEZ Pavel Cyrani připouští, že uhelná elektrárna v Ledvicích, která měla vyrábět až do roku 2057, metu 2030 přežije jen o pár let.

Zbrojovka koupila Colt

Česká zbrojovka může převzít firmu, jejíž jméno se stalo jedním ze synonym pro pistoli – Colt. Pro českou firmu to znamená zásadní posílení na trhu, kde právo mít zbraň chrání ústavní dodatek slovy „právo lidu držet a nosit zbraně nesmí být porušeno“.

Přehled událostí z byznysu z předchozích dní si pusťte v rychlém videu ZDE, pokud chcete rychlý přehled dnešních ekonomických zpráv, přejděte SEM, a pokud vás byznys opravdu zajímá a chcete vidět jeho špičkovou podobu, podívejte se SEM.

Reklama

Doporučované