Hlavní obsah

Dětem připomínám princeznu Elsu, tvrdí slavná hudebnice Terezie Kovalová

Podívejte se na rozhovor se slavnou hudebnicí Terezií Kovalovou.Video: Veronika Jonášová, Seznam Zprávy

 

Reklama

Terezie Kovalová spolupracuje prakticky s celou českou hudební špičkou, nebrání se komerci ani alternativě. Kromě toho učí na základní umělecké škole a aktuálně žije projektem ZUŠ open, kdy se společně s dalšími českými umělci věnuje nadaným dětem.

Článek

„Práci s dětmi mám ráda, protože mi nastaví zrcadlo. Často se mi svěřují a povídám si s nimi,“ tvrdí violoncellistka Terezie Kovalová, která je prý i přísná učitelka. Kvůli svému éterickému vzhledu budí pozornost u svých žáků.

„Už za mnou bylo pár holčiček s tím, že jim připomínám princeznu Elsu z Ledového království, a proto chtějí hrát na violoncello,“ směje se Terezie, která se živí i jako modelka. Přiznává, že i vzhled jí pomohl v kariéře. „Na druhou stranu jako chlap bych na tom byla líp. Nerovnost mezi platy mužů a žen existuje v Česku všude napříč obory, i v tom našem,“ tvrdí hudebnice.

Jak se jí daří skloubit hudbu s modelingem? Proč je pro ni violoncello jako vrcholový sport? A čeho všeho se musela kvůli hraní vzdát? Podívejte se v dalším Víkendovém rozhovoru.

Reklama

Související témata:

Doporučované