Hlavní obsah

Děti vydrží víc než sportovci, laškující Trump a Macron a vláda na výletě místo v Senátu

Dnešek očima Martiny Spěváčkové.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Jaké události zaujaly naši redakci ve středu s datem 25. dubna?

Článek

Ne úplně hezké psaní může očekávat premiér v demisi Andrej Babiš. Své rozhořčení se mu chystá sdělit předseda Senátu Milan Štěch. Tomu, stejně jako ostatním zákonodárcům horní komory, vadí, že ministři jim dávají košem a nechodí do Senátu obhajovat své zákony a místo toho upřednostnili výjezd do Moravskoslezského kraje. „Někdo tady maká, někdo je na výletě,“ glosoval to jeden ze senátorů. Tak třeba na příští schůzi přijdou s omluvnou hláškou: Sláva nazdar výletu, nezmokli jsme, už jsme tu.

Nemůžete stačit svým dětem? Nezoufejte, je to totiž podle vědců stejně marné jako snažit se dostihnout vytrvalostního sportovce. Podle britského deníku The Daily Telegraph, který studii cituje, totiž mají děti dokonce více energie než trénovaní sportovci, a navíc se dokážou i mnohem rychleji znovu vzchopit. Takže je unavit je marné, je to marné, je to marné.

Neřízenou střelu amerického prezidenta Donalda Trumpa evidentně dokáže alespoň na chvíli zkrotit francouzský šarm. Během setkání s prezidentem Emmanuelem Macronem se šéf Bílého domu jen tetelil. S Macronem se vodil za ruce, ometali si smetí ze saka a došlo i na poplácávání po zádech a polibek. Sám Trump na adresu Macrona řekl, že ho má moc rád. No prostě kámoši jako hrom.

Šťastní by mohli být brzo o něco více i cyklisté. Senát podpořil normu, která jim umožní sednout na kolo i po dvou pivech či skleničce vína. Novelu předložilo 12 senátorů z různých klubů. Cílem bylo mimo jiné umožnit lidem plně využívat vinařských cyklostezek, které cíleně vedou vinohrady a v okolí vinných sklepů, a přispět tak k rozvoji turistiky. Tak uvidíme, jak se to rozvine.

A na závěr jedna rezignace. Tu podala premiérka autonomního regionu Madrid kvůli celé sérii skandálů. Vrcholem ale bylo zveřejnění videa, na kterém politička kradla v supermarketu kosmetické přípravky. Tak snad jí to u toho poroučení se aspoň slušelo.

Reklama

Doporučované