Hlavní obsah

Divadlo Komorní scéna Aréna chystá premiéru dramatu Konec hry

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační snímek.

Ostravské divadlo Komorní scéna Aréna chystá premiéru dramatu Samuela Becketta Konec hry. Inscenaci režíruje umělecký šéf divadla Ivan Krejčí. Premiéra se skuteční 5. září.

Článek

„Beckett v Konci hry vytvořil postapokalyptický obraz zdevastovaného světa, ve kterém dožívají poslední lidé. Ideální prostředí pro to pokládat si otázky o smyslu a plánu lidské existence. A nebyla by to Aréna, kdyby i do takové situace nedokázala dostat také dávku hořkého humoru,“ uvedla mluvčí divadla Michaela Davidová.

Soubor Arény a tvůrčí tým Ivana Krejčího pojaly Beckettův Konec hry především jako absurdní grotesku o konci světa. Pro Krejčího to není první setkání s tímto dílem.

„Na Konci hry jsem pracoval už v roce 1997 jako asistent v inscenačním týmu režiséra Josefa Janíka. Tenkrát hráli Nagga a Nell Michal Čapka a Ivana Uhlířová. V naší inscenaci tvoří tento krásný pár starých milenců Stanislav Šárský, který v divadle poprvé hostuje, s Danou Fialkovou,“ řekl Krejčí. V rolích Hamma a Clova uvidí diváci Marka Cisovského a Vojtěcha Lipinu.

„Premiéru Konce hry uvádíme v novém termínu, v sobotu 5. září. Inscenací, kterou měla minulá sezona končit, budeme paradoxně novou sezonu začínat,“ dodal dramaturg Arény Tomáš Vůjtek.

Doporučované