Hlavní obsah

Do NHL se dere další český mladík. Na farmu už se mi vracet nechce, říká Chlapík z Ottawy

Chlapík: Když si zkusíte NHL, na farmu se vám vracet nechce.Video: David Janeczek

 

Reklama

Mezi velké talenty českého hokeje patří také jednadvacetiletý odchovanec Slavie Filip Chlapík, který si v minulé sezoně připsal premiérový start v NHL.

Článek

Filip Chlapík ve své první sezoně, ve které poprvé nastoupil v NHL, nastřádal v nejlepší lize světa 20 zápasů s bilancí jednoho gólu a třech asistencí (1+3). Většinu sezony ale strávil český hokejista, který na jaře bojoval v přípravě o účast na mistrovství světa, na farmě v Belleville.

„Po sezoně jsem se sešel s vedením Ottawy a řekli mi, že šanci, abych udělal první tým Senators, je. Všechno to ale bude na mně, jak se připravím a jak se ukážu v kempu,“ vysvětlil Chlapík.

Ottawa si vybrala Chlapíka na draftu v roce 2015 ve 2. kole jako celkově 48. hráče v pořadí. První start a také i bod v NHL si připsal velký kamarád Tomáše Hertla o dva roky později v zápase proti Philadelphii.

„O NHL máte nějaké představy nebo slyšíte, jak to nahoře chodí, ale když se tam dostanete, tak pochopíte, že je to obrovská show a musíte si užívat každý den. Viděl jsem, jak to tam chodí, takže teď mám o to větší motivaci, abych se v NHL udržel co nejdéle,“ pokračoval jednadvacetiletý útočník.

Vedle 20 zápasů v NHL stihl Chlapík v uplynulé sezoně také 52 zápasů na farmě za Belleville, kde si připsal 32 bodů za 11 gólů a 21 asistencí.

„Na farmu už bych se nejraději nechtěl vracet. I kvůli tomu životu a naprosto profesionálnímu přístupu v NHL. Na farmě to není jednoduché, jezdíte autobusem a i třeba se stravou to je těžší. Když vás pošlou dolů, tak se snažíte dostat okamžitě zpátky,“ zakončil Chlapík.

Reklama

Související témata:
American Hockey League (AHL)

Doporučované