Hlavní obsah

Schillerová: Babiš zůstane v IKEM do konce týdne, podrobuje se vyšetřením

Foto: Michal Šula, Seznam Zprávy

Andrej Babiš.

Reklama

Bývalý premiér Andrej Babiš (ANO) zůstane v pražském Institutu klinické a experimentální medicíny (IKEM) do konce tohoto týdne.

Článek

Na dnešní tiskové konferenci to řekla předsedkyně poslaneckého klubu ANO Alena Schillerová. Šéfa hnutí ANO v pátek převezla sanitka do IKEM poté, co nakrátko ztratil vědomí. Má také částečnou neprůchodnost střev, napsal o víkendu Babiš na facebooku. Podle Schillerové se podrobuje vyšetřením, cítí se dobře.

„Já jsem s ním mluvila, bude v IKEM do konce týdne. Podrobuje se určitým vyšetřením, cítí se dobře, byl takový pozitivní, velmi se zajímá o všechno,“ řekla Schillerová.

„V pátek po obědě, kdy jsem měl velký hlad a hltal rychle jídlo, se mi udělalo velice špatně, měl jsem ‚synkopu‘, což je slovo, které jsem slyšel v nemocnici poprvé. Znamená ztrátu vědomí. Trvala necelou minutu, kolegové mi naštěstí poskytli první pomoc,“ uvedl v neděli Babiš. „Mám částečnou střevní neprůchodnost, která může mít víc důvodů, a můj stav se zlepšuje. Vyšetření budou pokračovat,“ doplnil o víkendu šéf ANO.

Reklama

Doporučované