Hlavní obsah

Čekáme prezidenta Zemana na našem sjezdu, říkají odboráři

Foto: David Neff, Seznam Zprávy

Prezident Miloš Zeman v únoru letošního roku ve Sněmovně.

Reklama

Prezident se dle informací Seznam Zpráv chystá na víkendový sjezd odborových svazů.

Článek

Prezident Miloš Zeman hodlá navštívit sjezd největší tuzemské odborové centrály, Českomoravské konfederace odborových svazů, který proběhne tento pátek a sobotu v Praze. Seznam Zprávám to potvrdily dva zdroje.

„Prezident republiky byl jako nejvyšší ústavní činitel na sjezd ČMKOS samozřejmě pozván, stejně jako další ústavní činitelé. Neobdrželi jsme negativní stanovisko a pevně věříme, že se sjezdu zúčastní. Během zítřejšího dopoledne očekáváme potvrzení toho, zda pan prezident sjezd opravdu navštíví,“ nevyloučil návštěvu mediální poradce ČMKOS Pavel Vlček.

Prezidentův mluvčí zatím na dotaz Seznam Zpráv neodpověděl.

Pokud prezident skutečně dorazí, byla by to jedna z mála oficiálních akcí mimo Pražský hrad a Lány, kterých se zúčastní. Naposledy vystoupil veřejně začátkem března během udílení státních vyznamenání ve Vladislavském sále, v únoru dorazil do Sněmovny na jednání o rozpočtu na letošní rok.

Účast na sjezdu Českomoravské konfederace odborových svazů (ČMKOS) už potvrdil například předseda Senátu Miloš Vystrčil (ODS) či ministr práce a sociálních věcí Marian Jurečka (KDU-ČSL). Delegáti budou volit vedení na příští čtyři roky.

Odbory žádají pro letošek mimořádné zvýšení platů a minimální mzdy kvůli rychlému zdražování.

Reklama

Doporučované