Hlavní obsah

Exprezident Zeman je po operaci stabilizován, jeho stav je ale vážný

Foto: Michal Turek, Seznam Zprávy

Exprezident Miloš Zeman.

Reklama

Bývalý prezident Miloš Zeman byl do FN Motol převezen ve čtvrtek. Podstoupil operaci a je stabilizován, jeho stav je ale vážný, uvedla nemocnice. Důvodem hospitalizace je nedokrvení dolní končetiny kvůli krevní sraženině.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Bývalý prezident Miloš Zeman je od čtvrtka hospitalizován ve Fakultní nemocnici v Motole. Bývalý Zemanův mluvčí Jiří Ovčáček deníku Blesk napsal, že zdravotní obtíže souvisí i s diabetem. „Předpokládá se zhruba týdenní hospitalizace,“ uvedl.

O situaci v pátek blíže informovala sama nemocnice. „Pan Miloš Zeman je hospitalizován po operaci, kterou včera absolvoval ve FN Motol. Důvodem operace bylo kritické nedokrvení dolní končetiny způsobené krevní sraženinou, absolvoval hybridní výkon se zprůchodněním tepny a obnovením prokrvení,“ píše se v tiskové zprávě.

Nemocnice zároveň uvedla, že Zemanův stav je vážný. „Pan Miloš Zeman setrvává v hospitalizaci, je ve stabilizovaném, avšak vážném stavu. Prognózu délky hospitalizace nelze nyní určit,“ píše se v prohlášení s tím, že bližší informace nemocnice se souhlasem rodiny Miloše Zemana uveřejní v pondělí 18. března.

Reklama

Doporučované