Hlavní obsah

D1 se otevřela po čtyřech hodinách, před Brnem bouralo 40 vozů

Foto: Twitter/@PolicieCZ

Místo, kde se na dálnici D1 kolem 180. kilometru srazily desítky aut, bylo i dlouho poté v mlze. Na snímku jedna z nehod.

Reklama

aktualizováno •

Dálnici D1 ve směru na Brno kolem 170. až 180. kilometru uzavřely po jedné hodině odpoledne hromadné nehody. Srazilo se na 40 automobilů. Průjezdná je D1 zhruba od páté hodiny.

Článek

Začaly vánoční prázdniny a řada lidí cestuje na svátky domů. Nejhorší situace v dopravě byla zatím podle policie na D1, kolem 170. až 180. kilometru. Dálnice byla v místě uzavřená zhruba čtyři hodiny.

„Jedná se o několik nehod, většinou bez zranění, v některých případech si ale lidé stěžují na nějaké komplikace, takže jsme na místo žádali i záchrannou službu,“ uvedl mluvčí jihomoravských hasičů Jaroslav Mikoška. Hasiči podle nejnovějších informací evidují celkem 38 nabouraných osobních a dva havarované nákladní vozy.

Řidiči sjížděli u Domašova na 168. kilometru. Kolony se vytvořily i na objízdných trasách.

Do nehybné kolony na samotné dálnici vyslali hasiči evakuační autobus. Lidé v něm dostali teplé nápoje a mohli se nechat odvézt do hotelu D1 na sjedu Ostrovačice. Hasiči krátce po páté hodině informovali, že provoz ve směru na Brno obnovili. Lidé tak trávili ve stojící koloně i čtyři hodiny.

„Evidujeme dvě lehká zranění, šlo o dvě ženy, které jsme po ošetření převezli do Fakultní nemocnice Brno,“ doplnila pro ČTK celkový součet škod mluvčí krajských záchranářů Michaela Bothová.

Hromadné nehody zastavily provoz na D1 i ve čtvrtek odpoledne. U Velké Bíteše ve velké mlze havarovala dvacítka aut, čtyři lidé se lehce zranili. Dálnice byla ve směru na Brno kvůli nehodám přes tři hodiny uzavřená.

Situace na D1 ve videuVideo: Policie ČR

Reklama

Související témata:

Doporučované