Hlavní obsah

Ředitel ČT a bývalý šéfreportér si vyhrožují zveřejňováním detailů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: Profimedia.cz

Marek Wollner na snímku z března.

Reklama

Pokud ředitel ČT Souček zveřejní vyšetřovací protokol o kauze Marka Wollnera, hodlá bývalý šéf Reportérů zveřejnit jména lidí, kteří v případu vystupují.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Generální ředitel České televize Jan Souček v pondělí reagoval na ohlášenou knihu bývalého šéfa reportážní publicistiky ČT Marka Wollnera. Ten loni odešel z televize po prověřování obvinění, podle kterých se měl dopouštět šikany a sexuálního obtěžování.

V rozhovoru pro server HlidaciPes.org Souček naznačil, že by mohl nechat zveřejnit vyšetřovací protokol kauzy, pokud by Wollner v knize „dehonestoval“ své bývalé kolegy z ČT.

„Stále zůstávám v dobré víře, že nebude dehonestovat ty, kteří byli ochotni před komisí vypovídat. Pokud by ale jeho knížka měla být v tom duchu, který on už avizoval, tak já jsem připravený znovu zvážit svůj přístup ke zveřejnění vyšetřovacího protokolu,“ řekl Souček.

Wollner v reakci na to pro Seznam Zprávy uvedl, že je připraven pojmenovat lidi, kteří v kauze vystupují.

„Nechci, aby dál (Jan Souček) manipuloval s touhle záležitostí, která těm lidem umožňuje, díky anonymitě, říkat cokoliv,“ zdůraznil někdejší šéf Reportérů a dalších publicistických pořadů.

Podle Wollnera jeho kauza posloužila řediteli Součkovi nejenom k jeho „odstranění“, ale i odstranění Petra Dvořáka, bývalého generálního ředitele ČT. „V mojí knize je vidět spoustu spojení, které ukazují na to, že mezi některými lidmi, již proti mně vypovídali, a panem Součkem je velice těsný vztah,“ sdělil Wollner.

„Stížnosti jsou od těch, kteří si po dlouhé době - často i po deseti letech - přišli stěžovat na nějaké křivdy z dávné minulosti. Není pravda, že k těm událostem s největší pravděpodobností docházelo, umím je vyvrátit a má kniha to dělá,“ dodal novinář.

Kauza Marka Wollnera

Někdejší šéf pořadu Reportéři ČT Marek Wollner byl v roce 2022 částí svých dřívějších podřízených nařčen z obtěžování a bossingu na pracovišti. Tehdejší generální ředitel ČT Petr Dvořák zřídil interní komisi, která obvinění měla prošetřit. V kauze vypovídala řada tehdejších i bývalých zaměstnanců a externích spolupracovníků pořadu Reportéři ČT. V lednu 2023 Marek Wollner po vzájemné dohodě Českou televizi opustil. Podle policie, která celý případ vyšetřovala, se Wollner nedopustil žádného trestného činu ani přestupku.

Reklama

Doporučované