Hlavní obsah

Obviněný bývalý primátor Pardubic Martin Charvát se vzdal všech funkcí

Foto: Michal Turek, Seznam Zprávy

Ve čtvrtek pardubický soud rozhodl o vazbě pro bývalého primátora Pardubic za ANO.

Reklama

aktualizováno •

Bývalý primátor Pardubic Martin Charvát (dříve ANO) chce rezignací na své funkce pomoci svému městu a zejména jeho vedení, uvedl po jednání zastupitelského klubu hnutí ANO jeho předseda Jiří Rejda.

Článek

Bývalý primátor Pardubic Martin Charvát, který je ve vazbě pro podezření z manipulace se zakázkami města, se vzdal všech funkcí ve vedení města. Primátora Pardubic Jana Nadrchala (ANO) o tom informoval advokát s tím, že podepsané vyhotovení rezignace na magistrát doručí v pátek.

Charvát je zastupitelem a neuvolněným radním Pardubic, členem představenstva Rozvojového fondu Pardubice, šéfem a místopředsedou představenstva společnosti Vodovody a kanalizace Pardubice. Je rovněž členem správní rady Institutu pro udržitelný rozvoj měst a obcí, členem dozorčí rady Nadačního fondu Naše nemocnice a předsedou správní rady nadačního fondu Pardubická filantropie.

„Celý klub se dále shodl na tom, že by všichni obvinění v současné kauze měli skončit ve svých funkcích. O dalších krocích budeme jednat se svými koaličními partnery,“ uvedl Rejda.

Podle informací Seznam Zpráv policisté z Národní centrály proti organizovanému zločinu sesbírali důkazy, že skupina podnikatelů a magistrátních referentů ohýbala soutěže ve prospěch konkrétních firem. Jednalo se například o práce na opravách kanceláří, výměny elektrorozvodů, vylepšení dětského bazénu nebo opravu desítek bytů: tedy drobnější zakázky za 700 tisíc až po miliony.

Žalobkyně navrhla vazbu pro tři z 19 obviněných lidí, včetně právě Charváta. Podle jeho advokáta Pavla Jelínka soud tak rozhodl, protože hrozí, že by Charvát mohl ovlivňovat některé svědky.

Reklama

Doporučované