Hlavní obsah

ČSSD připravuje prodej Lannova paláce, od inzerátu se ale distancuje

Foto: ČTK

Lannův palác na snímku v inzerátu, který je podle ČSSD „fejk.“

Reklama

Předseda sociální demokracie Michal Šmarda se distancoval od inzerátu, který nabízí k prodeji Lannův palác v centru Prahy za 200 milionů korun.

Článek

Řekl, že ČSSD nemá s inzerátem nic společného a varoval před tím, aby na něj zájemci reagovali. Ve vyjádření pro server iDNES.cz uvedl, že o případném prodeji Lannova paláce v pátek jednalo předsednictvo strany, inzerát je ale „fejk“.

Deník Právo dnes napsal, že ČSSD se snaží budovu v sousedství svého stranického sídla Lidového domu prodat. Podle inzerátu dostupného na webu je budova k dispozici za 200 milionů korun. Šmarda řekl, že s inzerátem nemá ČSSD nic společného a žádný nepodávala. Za vystavením inzerátu podle něj může být podvodník.

O řešení dluhů a případném prodeji paláce jednalo podle Šmardy v pátek předsednictvo strany. „Přijalo usnesení, že máme pokračovat v přípravě prodeje. Byly pro to asi dvě třetiny z přítomných členů předsednictva,“ řekl Šmarda portálu iDNES.cz. Palác má v pronájmu od roku 2014 společnost Pensum z holdingu Finep, která má podle Práva o koupi budovy zájem.

Seznam Zprávy před dvěma týdny napsaly, že ČSSD se chce chystaným prodejem zbavit dluhů z minulosti, které podle Šmardy straně znemožňují jakoukoliv politickou činnost. Na svém kontokorentním účtu u Fiobanky má ČSSD závazky přes 200 milionů korun a jen na úrocích platí přes milion měsíčně.

Reklama

Doporučované