Hlavní obsah

Kandidát ANO na Hrad? Domníváme se, že máme rozhodnuto, říká Havlíček

Foto: Michal Šula, Seznam Zprávy

První místopředseda ANO Karel Havlíček míní, že špičky ANO již mají představu o tom, kdo bude kandidovat za hnutí na Pražský hrad.

Reklama

V pondělí ANO oznámí kandidáta do prezidentských voleb. Ještě předtím o návrhu nejužších špiček bude hlasovat předsednictvo hnutí, uvedl v neděli první místopředseda ANO Karel Havlíček.

Článek

Nejužší vedení ANO má představu o tom, kdo by měl za hnutí kandidovat v blížících se prezidentských volbách.

Ještě před tím, než to ANO sdělí v pondělí světu, o návrhu bude rozhodovat předsednictvo hnutí. V neděli to v pořadu Partie Terezie Tománkové v televizi CNN Prima News řekl první místopředseda ANO Karel Havlíček.

Jak pro něho bývá typické, své stanovisko spíše naznačil, než že by něco konkrétního potvrdil. „Domníváme se, že máme rozhodnuto. Zítra dopoledne proběhne předsednictvo ANO. Pokud bude stvrzeno, co nejužší vedení nabídne, ANO bude mít svého kandidáta,“ uvedl Havlíček ve vysílání.

Kolem pěti kandidátů

Karel Havlíček dále popsal, že ANO mělo „kolem pěti kandidátů“, ze kterých si vybíralo. Rozhodování o kandidátovi podle něho probíhalo na základě preferencí a zkušeností daného aspiranta. Konkrétní jméno Havlíček neřekl.

V neděli odpoledne se potká předseda ANO Andrej Babiš v Lánech s prezidentem Milošem Zemanem. Místopředseda Poslanecké sněmovny Havlíček v televizi řekl, že přesný program schůzky nezná, jen připustil, že je možné, že předmětem jednání Babiše a Zemana budou prezidentské volby.

K setkání obou politiků podle bývalého ministra dopravy a obchodu a průmyslu mělo dojít už dříve, Babiš však minulý týden dostal covid.

Reklama

Doporučované