Hlavní obsah

Karel Schwarzenberg byl převezen do vídeňské nemocnice. Bude rehabilitovat

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: Michal Turek, Seznam Zprávy

Čestný předseda TOP 09 se potýká se zdravotními problémy.

Reklama

Bývalý ministr zahraničí Karel Schwarzenberg byl převezen do vídeňské nemocnice. Podle jeho okolí jde o plánovaný pobyt.

Článek

Dlouholetý politik Karel Schwarzenberg (TOP 09), který se od konce léta potýká se zdravotními problémy, byl letecky převezen do vídeňské nemocnice.

Podle politikova okolí ale nejde o žádný akutní přesun. Schwarzenbergův zdravotní stav se naopak ve srovnání s minulým týdnem zlepšil.

„Jde o plánový pobyt, jehož součástí je i rehabilitace. O Vídeň jde proto, aby byl pan Schwarzenberg blíže rodině,“ uvedl pro Seznam Zprávy Schwarzebergrův spolupracovník Filip Štědrý.

Se zprávou o Schwarzenbergově převozu informoval jako první server Expres, líčil ho jako „náhlý“. Server také citoval samotného Schwarzenberga: „Převezli mě letadlem, aby to bylo rychlejší, a budu tady v nemocnici.“

Bývalý ministr zahraničí a čestný předseda TOP 09 musel být kvůli blíže nespecifikovaným zdravotním potížím hospitalizován opakovaně. Během pobytu v nemocnici ale komunikoval s novináři – naposledy když komentoval rozsudek nad bývalým poslancem TOP 09 Dominikem Ferim minulý týden.

28. října se Schwarzenberg nezúčastnil ceremoniálu předávání státních vyznamenání, kdy mu Petr Pavel propůjčil Řád Bílého lva. Nejvyšší tuzemský řád za něj převzal jeho syn Jan.

Reklama

Doporučované