Hlavní obsah

Policie: Vylepení hanlivých letáků na adresu Peckové bylo přestupkem

Foto: Neovlivní, kamerové záznamy KÚ Středočeského kraje

Marketingový specialista Daniel Köppl (vpravo) na kamerovém záznamu.

Reklama

Případ hanlivých letáků na adresu středočeské hejtmanky policisté vyhodnotili jako přestupek. Podezírají z něj dva muže, hrozí jim pokuta až 50 000 korun. Letáky spojovaly Peckovou s korupční kauzou Dozimetr.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Kauzu vylepení hanlivých letáků na adresu středočeské hejtmanky Petry Peckové (STAN) z loňského října pražští policisté vyhodnotili jako přestupek proti majetku. Podezírají z něj dva muže, které oznámili správnímu orgánu, v tomto případě Úřadu městské části Praha 5. Podezřelým ročník 2003 a 1973 hrozí pokuta až 50 000 korun. ČTK to dnes řekl pražský policejní mluvčí Jan Daněk.

Letáky spojovaly Peckovou s korupční kauzou Dozimetr. Hejtmanka je označila za lživé. Podle policejního mluvčího vylepením plakátů na krajském úřadě v Praze vznikla škoda 1100 korun.

Letáky se na středočeském krajském úřadě objevily loni 30. října, kdy zasedalo zastupitelstvo. Mladík, který podle záznamů z kamer plakáty rozvěšoval, se do budovy dostal spolu s Danielem Köpplem, marketingovým specialistou hnutí ANO a poradcem místopředsedy ANO Karla Havlíčka.

Krajští zastupitelé ANO účast na vylepování plakátů už dříve odmítli. Pecková v souvislosti se šířením pomluv a křivého obvinění podala trestní oznámení, další podal krajský úřad. Hejtmanka rovněž vyzvala ANO, ať zaplatí náklady na odstranění plakátů. Hnutí to odmítlo.

Na plakátech byla hejtmančina fotografie a nápisy „Hejtmanka Petra Pecková zatáhla Středočeský kraj do kauzy Dozimetr. Vám to nevadí?“ a „STAN financoval předvolební kampaň z korupce“. Pecková to odsoudila. Prohlásila, že s obviněnými v kauze nemá nic společného ani nebyla předvolána k výslechu jako svědkyně. Ze všech obviněných v rozsáhlém korupčním případu zná pouze někdejšího náměstka pražského primátora za STAN Petra Hlubučka, s nímž byla na několika veřejných akcích za účasti dalších lidí.

Reklama

Doporučované