Hlavní obsah

Zeman přijede do Sněmovny. Bude řečnit na semináři SPD k budoucnosti Evropy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: David Neff, Seznam Zprávy

Miloš Zeman při své poslední návštěvě Poslanecké sněmovny v únoru 2022.

Reklama

Bývalý prezident ve Sněmovně vystoupí po boku levicové ekonomky nebo kontroverzního ultrakonzervativce.

Článek

Bývalý prezident Miloš Zeman vystoupí v příštím týdnu na půdě Poslanecké sněmovny. Bude jedním z řečníků semináře k budoucnosti Evropy, který příští středu pořádají poslanci SPD.

„Pan prezident se dostaví osobně a na konferenci promluví,“ potvrdil Seznam Zprávám jeho mluvčí Jiří Ovčáček.

Odborný seminář nazvaný „Prognózy vývoje v Evropě a ve světě do roku 2030 a vliv na prosperitu České republiky“ se má podle pořadatelů Vladimíra Zlínského a Marie Pošarové (oba SPD) zabývat možnými variantami vývoje v Evropě a ve světě, které budou mít velký vliv na prosperitu Česka.

„Budou diskutovány různé oblasti lidské činnosti se zaměřením na rozvoj energetiky, digitalizace, biotechnologií, hospodářství a jejich vlivů na další vývoj naší společnosti,“ uvedli v pozvánce pořadatelé.

Program semináře zahájí předseda SPD Tomio Okamura. Zeman se svým příspěvkem vystoupí v prvním bloku po boku dalších řečníků, kterými budou bývalý ministr financí a současný spolupracovník SPD Vlastimil Tlustý, levicová ekonomka Ilona Švihlíková nebo kontroverzní ultrakonzervativní publicista Michal Semín, který se prezentuje jako odpůrce homosexuálních svazků, interrupcí, feminismu a podobně a má blízko k Alianci pro rodinu.

Zeman Poslaneckou sněmovnu navštívil naposledy jako prezident před téměř dvěma lety. V únoru 2022 vystoupil s projevem před prvním čtením schvalování státního rozpočtu. Schvalování státního rozpočtu pro rok 2023 se týž rok v říjnu už nezúčastnil.

K hnutí SPD, jež se dlouhodobě vyjadřuje proti Evropské unii, se v minulých letech přiklonil i další bývalý prezident Václav Klaus. V roce 2022 přiznal, že v komunálních volbách dal hnutí SPD hlas.

Reklama

Doporučované