Hlavní obsah

Policie zasáhla před ruskou ambasádou. Zatčen i pronásledovatel Kubka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Protesty před ruskou ambasádou. Upozornění: Ve videu jsou slyšet vulgární výrazy.Video: Seznam Zprávy, Seznam Zprávy

 

Reklama

aktualizováno •

Další den pokračují za asistence policie protesty před ruskou ambasádou v Praze.

Článek

Před ruskou ambasádu přišlo v sobotu dopoledne asi 200 lidí.

„Naprostá většina podporuje Ukrajince a odsuzuje ruskou agresi. Je tu ale asi 10 lidi, kteří přišli podpořit Putina, jedním z nich je i známý antivaxer Jiří Černohorský,“ popisuje reportérka Seznam Zpráv z místa.

Černohorského policie následně zatkla kvůli podezření ze schvalování trestného činu.

Lidé na něj před tím křičeli: Jdi domů nebo Drž hubu. Policie je od něj musela držet zpět.

Nedlouho poté byl na stejném místě zadržen i Patrik Tušl, který se v covidové pandemii profiloval jako odpůrce opatření a je stíhán za nebezpečné pronásledování prezidenta České lékařské komory Milana Kubka.

U ruské ambasády vyrostlo včera večer spontánní stanoviště Kemp solidarity, asi třicítka lidí tu vytvořila místo pro setkání, informace i podporu. „Budeme tu dokud nám to bude dávat smysl, až dorazí větší počet uprchlíků, pomůžeme tam,“ říká mluvčí Tadeáš Pochman.

Mají tu improvizované tábořiště, karimatky, spacáky a pravidelné zásobováni teplým čajem a jídlem. Dnes tu bude koncert nebo masopust. Většina z nich jsou studenti pražské AVU, v tuto chvíli je jich asi třicet.

V předchozích dnech byly protesty v Praze 7 mírnější. Po celé linii plotu ruské ambasády visí vzkazy na podporu Ukrajiny, ukrajinské vlajky i květiny.

Reklama

Doporučované