Hlavní obsah

Ve věku 54 let zemřel ředitel a předseda představenstva TSK Jozef Sinčák

Foto: ČTK

Jozef Sinčák zemřel náhle ve věku 54 let.

Reklama

Jozef Sinčák, který zemřel ve věku 54 let, se vyprofiloval jako vrcholný manažer ve společnostech, které procházely změnou. Podílel se na privatizaci Českých aerolinií a stál u startu významných oprav pražských dopravních objektů.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Ve věku 54 let zemřel generální ředitel a předseda představenstva pražské Technické správy komunikací hl. m. Prahy (TSK) Jozef Sinčák. Na svém facebookovém profilu to v úterý oznámila TSK a ČTK informaci potvrdili také tři představitelé správy. Úmrtí bylo podle TSK náhlé.

„Dnes bohužel přišla pro nás všechny velice smutná zpráva, náhle nás opustil generální ředitel a předseda představenstva Jozef Sinčák. Zemřel ve věku 54 let,“ stálo ve facebookovém příspěvku TSK. Rodině a pozůstalým TSK vyjádřila upřímnou soustrast.

Do čela správy se postavil v roce 2019. Během svého působení v TSK se podílel na úspěšné restrukturalizaci společnosti. Za jeho vedení došlo také k zahájení dlouhodobě neřešených oprav významných dopravních objektů v Praze, jako je Barrandovský nebo Libeňský most.

Sinčák stál v letech 2013 až 2018 v čele Českých aerolinií a předtím pracoval ve společnosti Letiště Praha. Vystudoval Matematicko-fyzikální fakultu Univerzity Karlovy a studoval také na Pražské mezinárodní manažerské škole. Pracoval v ČSOB a rovněž v ING Group. „Vyprofiloval se jako vrcholný manažer ve společnostech, které procházely změnou,“ stálo v příspěvku TSK.

Reklama

Doporučované