Hlavní obsah

Za převržení raftu ve Šternberku mohl vedoucí, sám při nehodě utonul

Foto: Shutterstock.com

Člun se šesti lidmi, mezi nimiž byli i nezletilí, se na Sázavě převrátil 13. července. Ilustrační foto.

Reklama

Policie odložila případ převržení raftu na jezu v Českém Šternberku, při kterém v červenci zahynuli dva lidé. Viníkem nehody byl podle policie vedoucí vodáckého výletu, který se při záchraně převržené posádky utopil.

Článek

Viníkem tragické nehody raftu na jezu v Českém Šternberku letos v červenci byl podle policie vedoucí vodáckého výletu. Protože patřil mezi dvě oběti neštěstí, rozhodli se benešovští kriminalisté případu odložit. O závěru vyšetřování ve středu na webu informovala policejní mluvčí Barbora Schneeweissová.

Člun se šesti lidmi, mezi nimiž byli i nezletilí, se na Sázavě převrátil 13. července. Podle tehdejšího vyjádření policie a hasičů se vodáci s plavidlem zřejmě netrefili do propusti. Proud je poté stáhl přes jez a skončili pod ním ve vodě.

Při nehodě zemřela mladistvá dívka a 29letý muž z jiného raftu, který skočil do vody, aby posádce převrženého člunu pomohl. Policisté ho zhruba po hodině našli mrtvého. Dalších pět lidí záchranáři převezli do nemocnic. Zranění čtyř z nich nebyla vážná.

Benešovská policie případ vyšetřovala několik měsíců a nechala si k němu vypracovat znalecký posudek. „Na základě získaných informací a prověření celé události došli kriminalisté k závěru, že viníkem celé události byl vedoucí vodáckého výletu, tedy osoba, která při tragické události zemřela, tudíž jej nelze stíhat,“ uvedla policejní mluvčí. Případ proto kriminalisté odložili.

Reklama

Související témata:

Doporučované