Hlavní obsah

Bývalý ministr školství Gazdík bude ředitelem gymnázia. Poslancem zůstane

Foto: Michal Turek, Seznam Zprávy

Bývalý ministr školství Petr Gazdík (STAN).

Reklama

Současný poslanec a bývalý ministr školství Petr Gazdík (STAN) se stane ředitelem soukromého Gymnázia Duhovka. Svůj poslanecký mandát si ponechá. „Je to pět zastávek tramvají,“ řekl Gazdík Seznam Zprávám.

Článek

Od července je pouze řadovým poslancem Sněmovny. Ke konci června totiž Petr Gazdík sám rezignoval z pozice ministra školství, a to kvůli svým stykům se stíhaným podnikatelem a lobbistou Michalem Redlem v kauze Dozimetr.

Nyní si ale k poslaneckému angažmá přidává také ředitelský post. Povede soukromé Gymnázium Duhovka v pražských Holešovicích. Na informaci jako první upozornil Deník N.

„Ano, úspěšně jsem absolvoval konkurz, podepsal jsem smlouvu a stal jsem se ředitelem,“ potvrdil pro Seznam Zprávy Gazdík.

Poslanec hnutí Starostové a nově tedy i ředitel gymnázia počítá, že obě funkce zvládne bez problému skloubit.

„Je to o dohodě se zaměstnavatelem. A vzhledem k tomu, že je (škola) pět zastávek tramvají od Sněmovny, tak v tom nevidím problém,“ dodává Gazdík.

Gymnázium jde podle něj směrem, který je budoucností českého školství. Jde o česko-anglické osmileté gymnázium, které žáci zakončují českou maturitou či mezinárodní maturitou IB. Výuka vychází převážně z metody Marie Montessori.

Gazdík byl také krátce poradcem svého nástupce v roli ministra školství Vladimíra Balaše (STAN). I na tento post ale v listopadu rezignoval poté, co před ním skončil i kvůli jeho angažmá v poradním sboru další bývalý ministr školství Robert Plaga (ANO).

Reklama

Doporučované