Hlavní obsah

Francie je pod vodou. Čeští hasiči jí vyrážejí na pomoc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: HZS Karlovarký kraj

Čeští hasiči posílají do Francie i jeden záchranný člun. Ilustrační fotografie.

Reklama

Do Francie cestuje 18 příslušníků HZS Moravskoslezského kraje a Záchranného útvaru a 15 kusů hasičské techniky – z toho dvě mobilní čerpací stanice, jeden obojživelný vůz ARGO a jeden záchranný člun.

Článek

Francie bojuje se záplavami. Západoevropská země v souvislosti s tím požádala o pomoc státy Evropské unie. Na žádost reagovali i čeští hasiči.

„Včera večer jsme v rámci Mechanismu civilní ochrany Unie reagovali na žádost o pomoc s povodněmi ve Francii. Do postižených míst dnes vyrazí modul složený ze dvou segmentů,“ napsal dnes ráno Hasičský záchranný sbor ČR na svém profilu na sociální síti X.

Konkrétně do Francie cestuje 18 příslušníků HZS Moravskoslezského kraje a Záchranného útvaru a 15 kusů hasičské techniky – z toho dvě mobilní čerpací stanice, obojživelný vůz ARGO a záchranný člun.

„I s ohledem na aktuálně zvyšující se hladiny řek v České republice nemáme obavy, že by čerpadla v naší zemi chyběla,“ uvedl v tiskové zprávě mluvčí hasičů Jiří Fröhlich. Jak dodal, v zemi zůstává 24 velkokapacitních mobilních čerpadel.

Reklama

Doporučované