Hlavní obsah

Kvůli summitu V4 bude ve středu omezena doprava z letiště do centra Prahy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: Úřad vlády ČR

Premiéři Česka, Maďarska a Polska na posledním setkání lídrů V4 v Londýně letos v březnu.

Reklama

Na Pražském hradě se zítra bude konat prezidentský summit zemí Visegrádské skupiny. Policie upozorňuje, že akci budou doprovázet i dopravní omezení.

Článek

Do Prahy ve středu zavítají prezidenti zemí Visegrádské skupiny - vedle českého Petra Pavla i hlavy Slovenska, Polska a Maďarska Zuzana Čaputová, Andrzej Duda a Katalin Nováková.

Summit budou doprovázet i opatření v dopravě. „Dojde k omezení na trase mezi letištěm a centrem města,“ sdělila Seznam Zprávám tisková mluvčí Policie České republiky. „Na místě summitu ale bude chráněný objekt, žádná omezení pro veřejnost proto neplánujeme.“

Jak dále dodala, „akce se zúčastní desítky policistů z Ochranné služby, Útvaru pro ochranu prezidenta České republiky, cizinecké policie a pražské policie“.

Visegrádská skupina je politickou aliancí zemí střední Evropy, Česká republika jí od července předsedá. V posledních měsících se však na politické scéně různých členských zemí objevují kritické úvahy o jejím smyslu.

V Praze se v tomto týdnu chystá i další významná diplomatická akce, kdy v pátek premiér Fiala přijme slovenského premiéra Roberta Fica. Bude se jednat o první zahraniční cestu slovenského politika po vítězství v parlamentních volbách na konci září.

Reklama

Doporučované