Hlavní obsah

Myslivec zastřelil ženě u cyklostezky psa. Podle policie nejspíš přestupek

Ilustrační snímek.

Reklama

Během procházky u Darkovic na Opavsku zastřelil myslivec ženě psa. Událost se odehrála večer na cyklostezce za obcí. Podle policie jde pravděpodobně o přestupek. Žena však tvrdí, že střelec už v minulosti lidem v okolí vyhrožoval.

Článek

Poslední únorový den vyrazila Sabina Plačková na procházku nedaleko Darkovic spolu se svým přítelem a jejím psem jménem Dixie.

„Šli jsem po cyklostezce. Byl večer kolem osmé hodiny, když jsme procházeli daným úsekem. Dixie se motala okolo,“ popsala majitelka zastřeleného psa Sabina Plačková pro Seznam Zprávy.

„Vyběhla kousíček vedle cyklostezky na takovou louku, maximálně deset až dvacet metrů ode mě. Začala se ke mně vracet, otočila jsem se zpátky a pár kroků nato se mi nad hlavou ozvala rána. Stáli jsme s přítelem v ten moment těsně vedle posedu. Otočila jsem se a viděla jsem ji ležet na zemi vedle cyklostezky dva metry od krajnice,“ doplnila Plačková.

Svůj příběh zveřejnila před pár dny na sociálních sítích.

Opavská policie incident potvrdila. „Místní příslušní policisté z obvodního oddělení Hlučín po oznámení okamžitě začali provádět prvotní procesní úkony, to znamená různé výslechy, ohledání místa atd.,“ uvedl mluvčí opavské policie René Černohorský.

Podle Plačkové policisté muži na místě provedli dechovou zkoušku, ta ale nic neprokázala.

Policie také uvedla, že se snaží určit místo, kde přesně byl pes zastřelen. Myslivec údajně na místě tvrdil, že se zvíře nacházelo v dálce na poli. Podle Plačkové byl ale pes zastřelen jen pár metrů od cyklostezky, kde se běžně pohybují lidé.

Místní myslivecké sdružení nechtělo událost blíže komentovat. „Budeme se vyjadřovat až k tomu, co nám předá policie. Do té doby nemůžeme nic udělat,“ uvedla jednatelka opavského okresního mysliveckého spolku Miroslava Cigánová.

„Další věc je, že si musíme vyslechnout obě dvě strany. Je hrozné, co se stalo, ale uvidíme, až co nám řekne Policie ČR,“ dodala Cigánová. Myslivecké sdružení v Darkovicích se redakci Seznam Zpráv kontaktovat nepodařilo.

Policie zatím nevyloučila, že se jedná o trestný čin. Incident ale nejspíš vyhodnotí jako „přestupek na úseku myslivosti“.

„Nemůžeme teď spekulovat, jak procesní úkony dopadnou, ale s největší pravděpodobností bude celý spisový materiál postoupen podle věcné příslušnosti do odboru životního prostředí městského úřadu Hlučín k dalšímu projednání a opatřením,“ uvedl Černohorský.

Plačková zvažuje, že se bude bránit u soudu. Podle ní tento muž v minulosti už zastřelením psů vyhrožoval lidem v okolí. Sama údajně ví alespoň o třech případech.

„Uvažujeme o dalších právních krocích, určitě to nenecháme jen tak. Osobně bych chtěla docílit toho, aby se už žádný další takový případ nestal,“ řekla Plačková.

Reklama

Související témata:

Doporučované