Hlavní obsah

Na Labi v Ústeckém kraji platí nejvyšší stupeň povodňové aktivity

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: Radek Nohl, Seznam Zprávy

Řeka Labe, ilustrační foto.

Reklama

Na Labi v Ústeckém kraji platí třetí stupeň povodňové aktivity značící ohrožení, hladina tam dál roste. V Ústí nad Labem se sejde povodňová komise, Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) očekává kulminaci v sobotu ráno.

Článek

V Děčíně je dnes uzavřena kvůli vysoké hladině řeky městská knihovna, která se nachází poblíž řeky. Mimo provoz zůstává už od první povodňové vlny před koncem roku informační centrum. Okolí řeky kontrolují ve všech třech městech strážníci. Zatopené části cyklostezky jsou označeny páskami.

Zatopena je cesta do Dolního Žlebu na Děčínsku, silnice do Prostředního Žlebu byla dnes ráno ještě průjezdná, informoval Děčín na facebooku.

Labe v Děčíně překročilo hranici třetího povodňového stupně – 560 centimetrů – ve čtvrtek ve 22:30, dnes brzy ráno dosahovala hladina 578 centimetrů. V Litoměřicích se Labe dostalo na stav ohrožení, tedy přes 380 centimetrů, dnes v 00:20 a v Ústí nad Labem přes šest metrů v 01:10. Dnes ráno se hladina v Litoměřicích pohybovala kolem 387 centimetrů a v Ústí nad Labem byla na 609 centimetrech.

V Ústeckém kraji platí ještě první povodňový stupeň na Ohři, a to u Chomutova, v Lounech a Brozanech na Litoměřicku a na Flájském potoce v Českém Jiřetíně v Krušných horách.

Reklama

Doporučované