Hlavní obsah

Podívejte se na mapách, kde jsou nejrizikovější silnice v Česku

Foto: Shutterstock.com

Ilustrační foto.

Reklama

Nejrizikovějším úsekem na českých silnicích byla pro řidiče v loňském roce část silnice I/23 v Radouňce u Jindřichova Hradce. Loni se tam staly dvě nehody s jedním úmrtím, čtyřmi těžkými a dvěma lehkými zraněními.

Článek

Vyplývá to z analýzy pojišťovny Allianz, která vychází z policejní databáze dopravních nehod. Nejvíce rizikových úseků je podle ní ve Středočeském a Jihočeském kraji.

Silnice I/23 v Radouňce (oranžová silnice):

Druhou nejhorší nehodovou lokalitu Allianz loni identifikovala na křižovatce silnice I/13 ve Vernéřově na Chomutovsku, kde se loni staly čtyři nehody, z toho dvě vážné. Tři pasažéři při nich zemřeli, jeden měl těžké následky a tři měli lehká zranění.

Silnice I/13 ve Vernéřově (oranžová silnice):

Třetí nejrizikovější úsek pak podle analýzy byl v Kolíně na silnici I/38, kde se staly dvě vážné nehody. Jeden člověk zde zemřel, tři se těžce zranili a pět utrpělo lehká zranění.

Silnice I/38 v Kolíně (oranžová silnice ze severu na jih):

Nejvíce rizikových úseků je podle analýzy ve Středočeském kraji, který se v žebříčku rizikových lokalit vyskytuje ve zvýšeném počtu pravidelně. V první desítce rizikových úseků má tři lokality. Zároveň však jde o kraj s nejvyšší intenzitou provozu v republice. Dvě rizikové lokality měl v první desítce ještě Jihočeský kraj.

„Při podrobnějším prozkoumání jednotlivých lokalit bylo zjištěno, že se většina nehod stala ve dne a za nezhoršené viditelnosti,“ uvedl dopravní odborník Jaroslav Heinrich z HBH projektu, který se na vzniku Automapy Allianz podílí. Většina nehod se tak stala v období od března do listopadu.

Žebříček nejrizikovějších úseků podle analýzy:

Celostátní pořadíSilniceKrajKatastrNehody
1I/23JihočeskýRadouňka2
2I/13ÚsteckýVernéřov4
3I/38StředočeskýKolín2
4I/38VysočinaSuchá u Havlíčkova Brodu2
5I/3StředočeskýVotice2
6I/37KrálovehradeckýBojiště u Trutnova2
7I/35PardubickýBýšť2
8I/50JihomoravskýKřižanovice u Bučovic5
9I/3JihočeskýProstřední Svince-Holkov2
10I/6StředočeskýKrušovice4

Reklama

Související témata:

Doporučované