Hlavní obsah

Podezřelý balíček přišel Foldynovi. „Je to útok na SPD,“ míní Okamura

Foto: Jan Mihaliček, Seznam Zprávy

Jaroslav Foldyna ve Sněmovně.

Reklama

aktualizováno •

Policisté a hasiči řešili podezřelou zásilku v Poslanecké sněmovně. Přišla opozičnímu poslanci SPD Jaroslavu Foldynovi.

Článek

Hasiči a policisté krátce po poledni řeší podezřelou zásilku, která přišla do Poslanecké sněmovny. Na místo vyrazili hasičští chemici ve speciálních oblecích, kteří měli zásilku prověřit. Jako adresát zásilky se přihlásil poslanec SPD Jaroslav Foldyna.

„Zásilku řeší ochranná služba Poslanecké sněmovny. Kolegové tam asistují jen proto, že si vyžádali naše chemiky,“ potvrdil Seznam Zprávám mluvčí pražských hasičů Martin Kavka.

Jaroslav Foldyna prý dostal balíček od jemu neznámého adresáta. V balíčku prý byla obálka. „A v ní byly dvě ampule s něčím, co vypadalo jako křída. Chtěl jsem to vyhodit,“ řekl redaktorkám Foldyna. Šéf jeho hnutí Tomio Okamura ho však prý přesvědčil, aby s ampulemi zašel raději za ochrannou službou.

Foto: Martina Machová, Seznam Zprávy

Dnešní zásah ve Sněmovně.

„Tak si to prověřili, nemám od nich ani odpověď o nějakém výsledku,“ dodal Foldyna. Okamura doplnil, že nesouhlasí s „takovými útoky na SPD“. „To není správné pro demokracii,“ uvedl.

Podle jednoho z policistů z ochranné služby, se kterým redaktorky Seznam Zpráv hovořily, na místo pro jistotu dorazil i pyrotechnik.

Článek jsme aktualizovali v celém rozsahu.

Reklama

Doporučované