Hlavní obsah

Tragédie v Krkonoších. Těla našli v lese, mimo cesty. Policie nařídila pitvu

Foto: Jan Novák, Seznam Zprávy

Do pátrací akce na Sněžce i v jejím okolí bylo zapojeno okolo 150 lidí.

Reklama

aktualizováno •

Policisté i členové horské služby ukončili pátrání po pohřešované čtyřicetileté ženě a jejím tříletém synovi. Našli je mrtvé. Byli nezvěstní od úterý 27. prosince.

Článek

Několikadenní hledání ztracené matky se synem skončilo tragickou zprávou. Pátrací týmy našly jejich těla v lese, mimo značené cesty pro turisty.

„Odvoláváme pátrání po pohřešované ženě a jejím synovi. Našli je v lese v oblasti Růžové hory členové horské služby. Bohužel bez známek života. Příčinu jejich úmrtí prošetřujeme,“ uvedla v pondělí po obědě policie na svém twitterovém účtu. „Byla nařízena soudní pitva,“ citovala později ČTK mluvčí policie Ivu Kormošovou.

Po obou pátralo okolo 150 policistů, členů horské služby i pracovníků správy národního parku. „Na základě rozhodnutí policie bylo dnes pátrání vedeno tzv. v rojnici od stanice lanové dráhy na Růžovou horu směrem na Portášky. Obě osoby byly záchranáři nalezeny bez známek života. Členové Horské služby vyjadřují hlubokou soustrast všem pozůstalým,“ píše se v oficiální zprávě Horské služby pro média.

+1

Po čtyřicetileté ženě s tříletém dítětem se pátralo už od pátku.

Záchranné složky vycházely z toho, že žena před rokem stejný výlet do okolí Růžové hory absolvovala a bylo možné, že se na něj v minulých dnech vydala znovu.

Redaktor Seznam Zpráv na místě potkal asi dvacítku členů horské služby. „Byli nalezeni v lese, mimo jakékoli cesty. Je to velmi smutné. Doufali jsme, že třeba utekli někam do Španělska. Bohužel to se nestalo,“ uvedla dvojice záchranářů.

Když se objevil kamerový záznam, který zachytil matku s dítětem v okolí Růžové hory, zaměřila se pátrací akce do těchto míst. Bohužel matku s dítětem našli mrtvé. „Co vám na to mám říct? Tamhle vidím jít dvouletého kluka. Je to tragédie,“ dodal další horský záchranář.

Českých a polských horských záchranářů se dnes do pátrání zapojilo asi 120, a to profesionálních i dobrovolných. „Přijelo nám pomoci 16 kolegů z Jizerských hor a 20 záchranářů polské horské služby. Z nich je jeden psovod a dva operátoři dronu,“ řekl záchranář Marek Fryš.

Na hřebenech Krkonoš leží nesouvislá sněhová pokrývka, teplota na hřebenech byla dnes ráno kolem sedmi stupňů Celsia.

Pohřešování oznámil partner ženy a otec jejich syna na policejním oddělení v Libčicích nad Vltavou u Prahy. Podle policie žena odjela autem do Pece pod Sněžkou do Penzionu U Sochorů. V Peci pod Sněžkou se ubytovala i se synkem v neděli 25. prosince a pobyt měla do 30. prosince.

Redaktor Seznam Zpráv mluvil také s majitelkou penzionu. „Měla ještě na 28. prosince objednanou lyžařskou školu pro syna. Pohybovala se tu jako kterýkoli jiný host,“ uvedla.

V pátek v podvečer se majitelka penzionu obrátila na policii. Kontaktovat ženu se jí nepodařilo, pokoj v penzionu byl zamčený a před penzionem zůstalo ženino auto. Po otevření v pokoji nikdo nebyl, ale žena v něm měla své věci.

Majitelka řekla, že po oznámení byli kriminalisté v penzionu každý den. „Všechny věci odvezli, museli vše zadokumentovat,“ dodala.

Partner pohřešované ženy napsal na facebooku na silvestra krátký vzkaz. „Moc moc prosím o pomoc s pátráním po partnerce Janě a synovi Adamovi. Naposledy byli 27. 12. v Peci pod Sněžkou. Jakékoliv informace prosím volejte Policii ČR na 158,“ napsal ve veřejném příspěvku.

Reklama

Doporučované