Hlavní obsah

S policistou, který napadl dívku, bylo zahájeno řízení o zproštění služby

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: X. Desolé Olé

Napadení se podle serveru Blesk.cz odehrálo 17. února v Nádražní ulici v Praze před nočním barem.

Reklama

Nadřízený policisty, který v opilosti napadl v Praze dívku, s ním zahájil řízení o zproštění výkonu služby. Incidentem se zabývá i Generální inspekce bezpečnostních sborů.

Článek

S policistou, který v polovině února v opilosti napadl v Praze devatenáctiletou dívku, zahájil nadřízený řízení o zproštění výkonu služby. Do doby skončení řízení policista ve službě nebude. Pražská policie to dnes uvedla na síti X. Incidentem, na který minulý týden upozornil server Blesk.cz, se zabývá také Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS).

„Policista ukončil pracovní neschopnost a nadřízený s ním zahájil řízení o zproštění výkonu služby. Po dobu toho řízení policista nebude ve službě,“ uvedla policie.

Napadení se podle serveru Blesk.cz odehrálo 17. února v Nádražní ulici v Praze před nočním barem. Policista tam dorazil ve slavnostní uniformě z policejního plesu na Žofíně. Muž dívku napadl, za vlasy ji tahal po ulici a následně ji zaklekl. Údajně mu pomáhala i jeho přítelkyně, která podle webu rovněž pracuje u policie. Přihlížející lidé se policistu snažili zastavit, na místo pak dorazila hlídka. Muži podle Blesku naměřila policie 2,6 promile alkoholu v krvi, jeho přítelkyni 1,6 promile. Pro napadenou ženu musela přijet sanitka.

Pražská policie jednání dvojice odsoudila a omluvila se za ně. „Toto jednání považujeme za naprosto neakceptovatelné a neomluvitelné. I tak se omlouváme. Selhání jednoho policisty bohužel poškozuje všechny ostatní. Můžeme vás ujistit, že rozhodně nejde o běžné chování našich kolegů, a pražský ředitel bude proto v dalším postupu nekompromisní,“ uvedla ve čtvrtek.

Reklama

Doporučované