Hlavní obsah

Soud v Liberci uložil muži za vraždu vlastní tety výjimečný trest 25 let vězení

Foto: Shutterstock.com

Ilustrační foto.

Reklama

Dvaapadesátiletý recidivista Tomáš Páv seniorku škrtil rukama i vodítkem od psa. K činu se přiznal.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Krajský soud v Liberci ve středu uložil výjimečný trest 25 let vězení muži, který zavraždil svoji pětasedmdesátiletou tetu. Před půl rokem ji Tomáš Páv uškrtil v jejím bytě v Jablonci nad Nisou, poté jí kleštěmi vytrhl několik předních zubů ze žlutého kovu a ukradl šperky, za něž dostal zhruba 7300 korun.

Rozsudek není pravomocný, obžalovaný na vyhlášení nepřišel a státní zástupkyně i obhájkyně si ponechaly lhůtu na rozmyšlenou.

Podle obžaloby svůj čin dopředu plánoval, Páv se sice k vraždě přiznal, tvrdí ale, že jednal ve vzteku. S tetou se údajně neměli rádi, stýkal se s ní jen kvůli psovi po jeho mámě, kterého si vzala na starosti.

„Neměl jsem ji rád, to je pravda. Ale to bylo vzájemný. Když jsem tam odpoledne přišel, tak jsme se hádali. Dostal jsem od ní facku. Mám to v sobě nastavený tak, že tyhle věci jako facky nedávám, tak jsem do ní strčil. Upadla na kuchyňskou linku a na zem, začala jí téct krev z pusy,“ popsal loni server iDnes Pávovu výpověď.

Žena mu podle jeho slov vyhrožovala, že ho za napadení nechá zavřít. „Tak jsem se vrátil a zmáčkl jí krk,“ uvedl. Pak si pomohl vodítkem na psa, které použil jako škrtidlo.

Soud Pávovi kromě vězení uložil i povinnost zaplatit dceři zavražděné ženy jako náhradu nemajetkové újmy přes 1,6 milionu korun a náhradu škody Všeobecné zdravotní pojišťovně přes 4700 korun.

Reklama

Související témata:

Doporučované