Hlavní obsah

Vystřílím vesnici, vyhrožoval po střelbě na fakultě. Dostal za to pokutu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: Michal Turek, Seznam Zprávy

Střelci na filozofické fakultě padlo za oběť 14 lidí. Ilustrační fotografie.

Reklama

Okresní soud v Plzni uložil za šíření poplašné zprávy pokutu 50 tisíc korun muži, který druhý den po masakru na filozofické fakultě zavolal na linku 158 s tím, že vystřílí vesnici na Klatovsku. Na případ upozornily Novinky.cz.

Článek

Hned druhý den po masakru na pražské filozofické fakultě zavolal Ondřej Houdek z Plzně, jehož bratr šéfuje jednomu z policejních oddělení, na linku 158. Oznámil tam, že vystřílí vesnici na Klatovsku, uvádějí Novinky.cz.

„Vystřílím celý Kovčín, všechny tam zamorduju,“ byla jeho první slova, která doplnil další výhrůžkou o tom, že jeden z klatovských soudců je jeho „měkkej“ problém. Krátce po telefonátu policie muže zatkla a skončil v cele předběžného zadržení. Byl opilý.

Okresní soud v Plzni sedmatřicetiletému muži za šíření poplašné zprávy uložil pokutu 50 tisíc korun. Případ, který policejní prezidium označilo za exemplární, rozhodl samosoudce bez veřejného projednání a vydal trestní příkaz.

„Rozhodnutí zatím není pravomocné,“ upozornila mluvčí soudu Lucie Ženíšková. Pokud s trestem nebude obviněný nebo státní zástupce souhlasit, soud musí nařídit klasické hlavní líčení.

Podle zjištění serveru Novinky.cz může výhrůžný telefonát souviset se sporem rodiny obviněného právě v Kovčíně, který se u soudu vleče již sedmým rokem.

Reklama

Doporučované