Hlavní obsah

Záchranná operace se šťastným koncem: Muž chtěl skočit ze světoznámého mostu v Sydney

Muž sedící na konstrukci mostu ochromil dopravu v Sydney.Video: Veronika Krátká, Reuters

 

Reklama

Člověk s údajně psychickými problémy vylezl v Sydney na konstrukci světoznámého mostu Harbour Bridge. Záchranným týmům se podařilo muže přesvědčit, aby slezl dolů až po více než čtyřech hodinách vyjednávání. Incident ochromil dopravu ve městě.

Článek

V australském Sydney ochromil dopravu člověk sedící na železné konstrukci světově proslulého mostu Harbour Bridge. Podle agentury AP došlo k incidentu v úterý, krátce před desátou hodinou večer místního času. Záchranné týmy se pokoušely dostat muže dolů na zem více než čtyři hodiny. Podařilo se jim to až v ranních hodinách. Situace omezila na mostě dopravu a v okolí se začaly tvořit kolony. Policie muže na místě spoutala a nechala ho převézt do místní nemocnice. Podle dostupných informací je ve stabilizovaném stavu.

Šéf místní policie Michael Fitzgerald pro server Guardian uvedl, že muž šplhal na železnou konstrukci mostu údajně kvůli rodinným problémům. Dále uvedl, že čtyřiačtyřicetiletý muž je zřejmě duševně nemocný.

Policie měla kvůli incidentu obavy také o kolemjdoucí. Kdyby muž z konstrukce na mostě spadl, mohl by zranit lidi procházející pod ním. Na záchranné operaci se podílelo více než 20 členů záchranného týmu, včetně policie a vyjednavačů. Šplhat na konstrukci mostu je za běžných okolností zakázané. Lézt na něj je možné pouze s povolením.

Reklama

Související témata:

Doporučované