Hlavní obsah

Dozvuky olympiády: Hokejem v Evropě hýbe nečekané jméno. Dominik Kahun

Dominik Kahun byl hvězdou zimní olympiády v hokejovém turnaji. Senzační úspěch Německa pro mnohé nebyl tak překvapivý. Tamní liga DEL je prý podceňovaná. A to se může velice brzy změnit.Video: Adam Sušovský, Profimedia.cz, Seznam Zprávy

 

Reklama

O hvězdu německé reprezentace mají zájem kluby z NHL. Změní senzační stříbrná jízda outsiderů hokejové poměry v Evropě? Odpovídá hokejový agent Jiří Hamal.

Článek

Dramatický a plný nečekaných zvratů až do úplného konce. Hokejový turnaj na olympiádě nudný nebyl, přesto absencí hokejistů z NHL - těch nejlepších na světě - ztratil lesk v očích fanoušků, ale i hokejových klubů. „I pro kluby NHL bude z hlediska skautování hráčů důležitější mistrovství světa. A to hlavně proto, že většina reprezentací před olympiádou vsadila na starší a zkušené hráče,” říká hokejový agent Jiří Hamal.

Hamal a jeho partneři zastupují mimo jiné Dominika Kahuna a Dominika Kubalíka. Dva hokejisty, kteří píší v této sezoně velice zajímavý příběh. Kahun se stal jedním z hrdinů německé reprezentace, jež překvapivě získala stříbrné medaile. „A teď jeho jméno hýbe hokejem v Evropě. Zájem o něj je v KHL i ze zámoří,” říká Hamal.

Češi hledají způsob, jak změnit trénink po celém světě: Malé děti učí hrát hokej ve virtuální realitě. Jejich výsledky jsou vzrušující.Video: Seznam Zprávy

Kubalík pro změnu zahájil sezonu v Plzni, kde měl nakročeno k třetímu vítězství mezi střelci Tipsport extraligy za sebou. Zajímal se (a pořád zajímá) o něj klub Los Angeles Kings. 22letý útočník však místo toho zamířil do Švýcarska, kde válí v Ambri, až předposledním týmu tamní ligy.

„Kings v Kubalíkovi vidí hokejistu NHL. Každý další rok strávený v Evropě je podle nich jedna ztracená sezona v NHL. V létě uvidíme, jaké budou možnosti. S případným odchodem totiž musí souhlasit Ambri,” líčí Hamal.

Proč je pro hokejistu s ambicemi zamířit do NHL lepší hrát za podprůměrný tým ve Švýcarsku než o titul v domácí soutěži? A může německý úspěch změnit hokejovou mapu Evropy? Podívejte se na celý rozhovor.

Pořad SPORT sledujte každý všední den od 18:30 v celoplošné Televizi Seznam.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

Reklama

Doporučované