Hlavní obsah

Dva ministři zrušili účast na „vládní“ přednášce. O minulosti nemluvím, řekl Pelikán

Nebudu pokračovat v příští vládě a nebylo vhodné mluvit o budoucnosti resortu, říká ministr spravedlnosti.Video: Barbora Kalátová

 

Reklama

Na VŠE nepřijde ani ministr zahraničí Martin Stropnický. Vrací se po zdravotní odmlce a jeho návrat do výkonu funkce prý musí být pozvolný.

Článek

Ministři Babišovy vlády v demisi Robert Pelikán a Martin Stropnický zrušili účast na čtvrteční plánované přednášce na Vysoké škole ekonomické v Praze.

V předmětu Hospodářská politika očima jejich tvůrců zde Babišovi ministři v demisi pravidelně vystupují.

Zatímco ministr zahraničí Stropnický omluvil neúčast zdravotními důvody, ministr spravedlnosti Robert Pelikán ji vysvětlil už oznámeným odchodem z politiky.

„Vzhledem k tomu, že nemám v úmyslu pokračovat v příští vládě, nejevilo se mi příliš vhodné vyprávět o budoucí politice resortu,“ sdělil Seznamu a dodal: „O minulosti mluvím obecně nerad.“

Ministr zahraničí Stropnický, jehož resort hnutí ANO nabídlo sociálním demokratům do příští vlády, je podle tiskového oddělení ministerstva z přednášky omluven kvůli zdravotnímu stavu déle než týden a hledá prý pro ni nový termín.

„Byl jsem ale teď nějaký čas v péči lékařů. Léčba ještě dobíhá. Návrat do výkonu funkce musí být postupný,“ uvedl pro Seznam ministr zahraničí.

Najít ještě v tomto semestru náhradní termín přednášky je však zřejmě nemožné, poslední týden v letním semestru je už podle zjištění Seznamu obsazen jinými jmény.

„Bohužel příští týden končí semestr a to tady budou přednášet pan ministr Ťok, pan premiér Andrej Babiš a paní ministryně Dostálová,“ řekl Seznamu tiskový tajemník Národohospodářské fakulty Daniel Váňa.

Hospodářská politika očima jejich tvůrců je mimosemestrální kurz Národohospodářské fakulty a účast ministrů Babišovy vlády před několika týdny vyvolala v médiích kritické reakce ze strany studentů.

S tím ale Daniel Váňa nesouhlasí: „I přes počáteční zmatky, které nejen já považuji za účelové, proběhlo všechno tak, jaká byla původní představa.“

Podle Váni byla kapacita přednášek, na jejichž průběh dohlížel garant předmětu, vždy téměř naplněna. Spolupráce s Úřadem vlády tak prý bude pokračovat i v příštím akademickém roce.

Reklama

Související témata:

Doporučované