Hlavní obsah

Dva problémy během týdne. Letadlo Smartwings se muselo vrátit do Prahy

Foto: Getty Images

Stroj společnosti Smartwings.

Reklama

Čtvrteční návrat stroje do Prahy byl už druhý takový incident společnosti Smartwings za týden. Vždy šlo o technické problémy letadla.

Článek

Českou leteckou společnost Smartwings potkal těžký týden. Již dvě letadla na každodenní lince z Prahy do turecké Antalye se musela z technických příčin téměř hned po vzletu vrátit do Prahy.

Jak upozornil čtenář Seznam Zpráv, čtvrteční spoj se otočil nad Brnem a vrátil se na ruzyňské letiště. Nedělní let nedoletěl ani do Třebíče.

Informace potvrdila mluvčí pražského letiště Klára Divíšková. „Oba jmenované lety měly technické závady, proto byly nuceny k přistání v Praze,“ řekla Seznam Zprávám.

V obou případech se jednalo o stroje Boeing 737, s registracemi OK-TSM a OK-TVW. Na palubě letadla bylo ve čtvrtek 96 cestujících a 6 členů posádky. V Praze pasažéři přesedli do jiných strojů a pokračovali v naplánované cestě směr Turecko.

Jak upřesňuje Smartwings, nejednalo se o nouzové přistání. Čtvrteční letadlo se podle mluvčí Vladimíry Dufkové vrátilo z preventivních důvodů. „Letadlo na pravidelné lince QS1196 z Prahy do Antalye se vrátilo zpět na pražské letiště (návrat cca po 20 min. po startu) z důvodu potenciální technické závady. Nejednalo se o závadu, která by ohrožovala bezpečnost cestujících a posádky,“ uvedla mluvčí.

Foto: Screenshot flightradar24.com

Čtvrteční vynucené přistání stroje společnosti Smartwings.

Foto: Screenshot fligthradar24.com

Nedělní vynucené přistání stroje společnosti Smartwings.

Reklama

Související témata:

Doporučované