Hlavní obsah

Dvoukilový beran jako domácí mazlíček? Není problém, jde o jeden z druhů zakrslých králíků

Rozhovor s předsedou klubu zakrslých králíků Jindřichem Šípem.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Do Rána na gauči čas od času zavítají chovatelé různých domácích mazlíčků. Tentokrát nabízíme rozhovor s Jindřichem Šípem, předsedou klubu zakrslých králíků.

Článek

Zakrslí králíci vyžadují péči a pozornost jako každé jiné domácí zvíře. Pokud však hledáte mazlíčka, který nebude vyžadovat dennodenní venčení, mohl by být zakrslý králík správnou volbou. „Je potřeba, aby měl svůj prostor, kde může být uzavřený, kde má svůj klid. A pak také pravidelné čištění,“ přidává odborné rady chovatel Jindřich Šíp

Pokud byste o chovu králíka uvažovali, základem je pořídit mu vhodnou klec. Odpovídající rozměry závisí na velikosti králíka, většinou neváží více než dvě kila. I přesto je však vhodné zvíře z klece občas pouštět. Pozor ale na soužití více jedinců, v rámci konkurenčního boje to, zvlášť mezi samci, nemusí dopadnout dobře.

Jindřich Šíp, který se svými svěřenci vítězí i na evropských výstavách, přinesl do Seznamu ukázat několik různých druhů. Podívat se na ně můžete v úvodním videu.

Rozhovor je součástí pořadu Ráno na gauči, který na Televizi Seznam vysíláme každé všední ráno od 7 hodin. Návod k naladění televize najdete zde.

Reklama

Související témata:

Doporučované