Hlavní obsah

Dvůr Králové prodá dům na náměstí, má v něm být minipivovar, ubytování či škola

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační foto.

Reklama

Šestnáctitisícové město prodá dům na hlavním Masarykově náměstí v historickém centru za 5,6 milionu korun firmě Amatech. Záměrem společnosti je v domě vybudovat například minipivovar, ubytování a soukromou školu.

Článek

Prodávaný dům v listopadu 2019 poškodil požár, poničena byla hlavně střecha domu.

O dům, který stojí na straně náměstí s radnicí, měly zájem dvě firmy. Kromě Amatechu také královédvorská Stavební společnost Žižka, která nabídla cenu 5,4 milionu korun. Dům chtěla přebudovat na víceúčelový objekt s ordinacemi lékařů a pasáží. Zastupitelé při hlasování o prodeji dali přednost firmě Amatech, kupní smlouvu by měli schvalovat v září.

Hodnoticími kritérii byly kromě nabízené ceny také záměr využití objektu, předpokládaný harmonogram opravy či rekonstrukce, budoucí uspořádání vztahů se stávajícími nájemci nebo reference. Minimální nabídková cena byla 5,345 milionu korun.

Město míní, že v nabídkách zájemců získalo dva kvalitní projekty, které oba stojí za uskutečnění. „Shodli jsme se na tom, že se zájemcem, jehož nabídka nebude odhlasována, budeme dál jednat a pokusíme se společně najít jiný objekt, kde by se dal předložený záměr realizovat,“ uvedl starosta Jan Jarolím (ANO).

Město nemovitosti nejen prodává, ale i kupuje. Od dopravní společnosti Arriva Východní Čechy by mělo město letos koupit i zbylé nemovitosti na autobusovém nádraží. Za výpravní budovu a přilehlý menší pozemek město zaplatí 4,95 milionu korun. Samotný areál autobusového nádraží o rozloze téměř jednoho hektaru město od firmy Arriva koupilo na konci roku 2019 za 9,9 milionu korun. Město chce nádraží přebudovat na moderní autobusový terminál.

Reklama

Doporučované