Hlavní obsah

Německá burza „ruší“ časová pásma. Chce dohnat obchodníky z Wall Streetu

Foto: Profimedia.cz

Německá burza chce lépe reagovat na americké trhy

Reklama

Od příštího pondělí budou moci investoři na frankfurtské burze obchodovat s akciemi, burzovně obchodovanými fondy a podílovými fondy do 22:00 SEČ. Nyní obchodování končí v 17:30 SEČ.

Článek

O změně Informovala společnost Deutsche Börse. Tento krok ukazuje na zostřenou konkurenci mezi burzami v boji o klienty, napsala pak agentura Reuters.

„Tím, že se prodlouží doba obchodování, budou moci investoři mimo jiné reagovat na události na amerických trzích v pozdních večerních hodinách,“ uvedl provozovatel německé burzy v prohlášení na svých internetových stránkách. Dodal, že prodloužení je možné díky nové platformě pro zúčtování cenných papírů, kterou společnost Eurex Clearing představila v září 2021.

Obchodníci uvedli, že tento krok by mohl Deutsche Börse přinést vyšší objemy, ale také zvýšit náklady. Zároveň podle nich vyvine tlak na konkurenty, aby případně zvážili podobný krok.

Drobní investoři v Německu již mohou nyní obchodovat do 22:00 SEČ prostřednictvím platformy Tradegate, kterou využívají i profesionální obchodníci, připomíná Reuters.

Reklama

Doporučované