Hlavní obsah

Končí další dodavatel energií. Firma z Frýdecko-Místecka měla 1500 klientů

Foto: Shutterstock.com

Firma uvedla, že v poslední době měla zhruba 5500 odběrných míst. Ilustrační foto.

Reklama

Skončil další dodavatel elektřiny a plynu. Firma Lumius z Frýdecko-Místecka dodávala energie asi 1500 lidem na 5500 odběrných míst. Klienti tak spadnou do režimu tzv. dodavatele poslední instance.

Článek

Společnost Lumius ze Sviadnova na Frýdecko-Místecku ukončí dodávky elektřiny a plynu zákazníkům. Oznámila to v tiskovém prohlášení. Informaci na webu zveřejnil také Operátor trhu s elektřinou (OTE).

Firma uvedla, že v poslední době měla zhruba 5500 odběrných míst, kterým poskytovala dodávky elektřiny a plynu. Znamená to přibližně 1500 zákazníků. Většina jich je chráněna institutem dodavatele poslední instance, a mají tak dodávky elektřiny a plynu zajištěny.

Firma v prohlášení uvedla, že k tomuto rozhodnutí ji přinutila přetrvávající bezprecedentní situace na trzích s energiemi, která jí i přes veškeré úsilí neumožňuje dále poskytovat zákazníkům služby za podmínek, na něž byli po léta zvyklí.

Společnost je už několikátým dodavatelem energií, který v Česku od poloviny loňského října oznámil ukončení činnosti. Mezi prvními byla Bohemia Energy, která dodávala energie asi 900 000 klientům.

Reklama

Doporučované