Hlavní obsah

Nejbohatší „nevěsta“ v Hollywoodu. Dědička studia Paramount si může vybírat

Foto: Profimedia.cz

Většinová majitelka studia Paramount čeká na nabídku. Záběr z filmu Kmotr, za kterým Paramount stojí.

Reklama

O filmovou společnost Paramount se v Hollywoodu přetahují zájemci. Společnost Apollo Global Management za studio nabídla 11 miliard dolarů. Většinová akcionářka Paramountu však chce jednat s konkurencí.

Článek

Investiční společnost Apollo Global Management nabídla 11 miliard dolarů za studia společnosti Paramount, uvedla agentura Reuters. Studio je vlajkovou lodí americké filmové tvorby zahrnující filmy jako Kmotr, Transformers a další.

Majoritní akcionářku společnosti Paramount Shari Redstoneovou však nabídka Apolla nepřesvědčila a místo toho jedná s miliardářem Davidem Ellisonem, generálním ředitelem společnosti Skydance Media. Ta zase stojí za trháky jako Top Gun: Maverick či Mission Impossible.

Pokud by společnost Apollo v koupi Paramount Pictures uspěla, mohla by potenciálně připojit ke společnosti svou Legendary Entertainment, která stojí například za filmy Duna a Godzilla vs. Kong.

Dle důvěryhodných zdrojů už existují různé scénáře i možnost rozdělení majetku, který Sumner Redstone, otec majoritní akcionářky, nashromáždil do Paramountu, uvedla agentura Reuters.

„Struktura, kterou Skydance navrhla, signalizuje, že rodina Redstoneových je možná připravena na prodej společnosti,“ napsal v nedávné zprávě o případné fúzi Paramount a Skydance analytik společnosti Bernstein Laurent Yoon. Také si myslí, že by se mohl seznam potenciálních kupců rozšířit.

Ani jedna společnost se k situaci nevyjádřila.

O Paramount je v Hollywoodu docela zájem. Před nedávnem uvedl list The New York Times, že se o konkurenci uchází také filmové studio Warner Bros. Discovery.

„Pokud by se obě strany dohodly, mohlo by to Warner Bros. Discovery poskytnout větší vliv při jednání s kabelovými distributory a oběma stranám také ušetřit náklady na produkci a marketing. Navíc by Warner Bros. Discovery mohla využít vysílací síť CBS Paramountu jako další platformu pro vysílání zápasů NBA,“ uvedl k možnému spojení list New York Times.

Reklama

Související témata:

Doporučované