Hlavní obsah

Notino překonalo obrat ve výši jedné miliardy eur. Za rok vyrostlo o třetinu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: Notino

Prodejna Notino.

Reklama

Největší evropský e-shop s kosmetikou Notino přesáhl za poslední fiskální rok obrat ve výši jedné miliardy eur. Česko se na výsledku podílelo z 15 procent.

Článek

Český e-shop s kosmetikou, ale i s vitaminy a doplňky stravy Notino, který působí na 27 evropských trzích, dosáhl za uplynulý fiskální rok (květen 2022 až duben 2023) rekordního obratu ve výši jedné miliardy eur (23,8 miliardy Kč). Meziročně o 32 % více. Denně obchod odešle na 56 tisíc balíčků, ale během slevové akce Black Friday se dostal téměř na čtyřnásobek.

V rámci expanze firma cílí například na jihovýchodní Evropu, kde v roce 2020 otevřela svůj sklad. Letos otevřela další v Itálii. „Díky otevření distribučního centra v Rumunsku jsme výrazně zrychlili doručení v zemích jihovýchodní Evropy. Stejné ambice máme i s centrem v Itálii. Itálie je jedním z našich klíčových trhů a umožní nám být blíže zákazníkům nejen tam, ale také ve Španělsku nebo Portugalsku,“ řekl generální ředitel Zbyněk Kocián.

Notino, které sídlí v Brně, začalo podnikání v roce 2004. Od té doby zprovoznilo po Evropě už 26 prodejen. Na výsledném obratu se tuzemsko podílelo z 15 procent. Za předposlední fiskální rok firma vydělala 518,7 milionu Kč. Rok předtím to bylo 499,5 milionu Kč. Celkový počet zákazníků za poslední fiskální rok přesáhl 20 milionů.

Reklama

Související témata:

Doporučované