Hlavní obsah

Generálním ředitelem společnosti CETIN bude od března Tomáš Kouřil z O2

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: Seznam Zprávy

Tomáš Kouřil.

Reklama

Novým generálním ředitelem a členem představenstva CETIN a.s. se od 1. března 2024 stane Tomáš Kouřil. Ten dosud působil jako finanční ředitel a místopředseda představenstva O2 Czech Republic.

Článek

Společnost CETIN, která je největším provozovatelem telekomunikační infrastruktury v Česku, dnes oznámila změnu na postu ředitele. Od března z pozice odchází Martin Škop a nahradí ho Tomáš Kouřil. Bývalý šéf bude do konce června fungovat jako Kouřilův poradce.

„Tomáš Kouřil přináší zkušenosti, odborné znalosti a orientaci v rychle se vyvíjejícím telekomunikačním sektoru, které dále posílí pozici společnosti CETIN jako největšího operátora a hnací síly stojící za rozvojem digitální komunikační infrastruktury v České republice,“ uvedl Juraj Šedivý, předseda představenstva společnosti CETIN a.s. a generální ředitel CETIN Group.

Nový generální ředitel se zaměří na prioritní oblasti rozvoje, mezi které patří další budování optické infrastruktury, mobilní služby nové generace 5G, komplexní řešení konektivity, kvalita dodávaných služeb a špičková zákaznická zkušenost.

Tomáš Kouřil

  • Od 1. března 2024 generální ředitel a člen představenstva CETIN a.s.
  • Dosud působil jako finanční ředitel a místopředseda představenstva O2 Czech Republic.
  • Podílel se na projektu oddělení telekomunikační infrastruktury do společnosti CETIN a.s, který vytvořil významnou finanční hodnotu pro akcionáře.
  • Byl zodpovědný za získání mobilní licence a následně za zahájení aktivit O2 na Slovensku.
  • V O2 působil na různých řídicích pozicích od roku 2003, zejména v oblasti korporátních a komerčních financí.
  • Před svým příchodem do O2 pracoval pro poradenskou společnost Deloitte.

„Jsem rád za příležitost podílet se na transformaci CETIN – firmy, kterou považuji za spolehlivého poskytovatele telekomunikačních služeb. Osobně se plánuji zaměřit zejména na zákaznickou zkušenost a rozšíření nové nabídky služeb založených na digitální infrastruktuře,“ řekl Kouřil.

Změna navazuje na rozhodnutí odcházejícího generálního ředitele Martina Škopa soustředit se na své osobní aktivity mimo společnost CETIN.

CETIN

CETIN je největším provozovatelem telekomunikační infrastruktury v ČR. V současnosti má ve své síti 4,3 milionu pevných přípojek. Vedle toho provozuje mobilní sítě GSM, LTE a 5G. Patří spolu s O2 do investiční skupiny PPF. Vedle Česka CETIN Group působí v Maďarsku, Bulharsku a Srbsku.

Reklama

Doporučované