Hlavní obsah

Meta ztrojnásobila čtvrtletní zisk, poprvé vyplatí akcionářům dividendu

Foto: Shutterstock.com

Šéf společnosti Meta Platforms Mark Zuckerberg.

Reklama

Meta uvedla, že akcionářům vyplatí čtvrtletní dividendu ve výši 50 centů na akcii.

Článek

Americká internetová společnost Meta Platforms ve čtvrtém čtvrtletí ztrojnásobila čistý zisk na více než 14 miliard dolarů (zhruba 320 miliard korun) ze 4,7 miliardy dolarů před rokem. Firma v tiskové zprávě rovněž oznámila, že akcionářům poprvé ve své historii vyplatí dividendu. Akcie podniku na zprávu reagovaly výrazným růstem.

Meta je majitelem sociálních sítí Facebook, Instagram a Threads či komunikační služby WhatsApp. Čtvrtletní tržby společnosti se meziročně zvýšily o 25 procent na 40,1 miliardy dolarů. Překonaly tak očekávání analytiků, kteří je podle společnosti LSEG odhadovali v průměru na 39,2 miliardy dolarů.

Společnost Meta uvedla, že akcionářům vyplatí čtvrtletní dividendu ve výši 50 centů na akcii. Dodala, že schválila program zpětného odkupu vlastních akcií v hodnotě 50 miliard dolarů. „Měli jsme dobré čtvrtletí, protože naše komunita a podnikatelské aktivity pokračovaly v růstu,“ uvedl šéf firmy Mark Zuckerberg.

V celém loňském roce společnost Meta zvýšila čistý zisk o 69 procent na 39,1 miliardy dolarů. Její celoroční tržby vzrostly o 16 procent na 134,9 miliardy dolarů.

Reklama

Doporučované