Hlavní obsah

El Clásico ovládla Barcelona, Madridu nastřílela na jeho stadionu tři góly

Barcelona rozdrtila Madrid, na jeho stadionu mu dala tři gólyVideo: AP

 

Reklama

Nejprestižnější fotbalové utkání v Madridu El Clásico ovládla Barcelona. Zdolala Madrid 3:0. Po sedmnácti kolech španělské ligy drží Barcelona první místo, zatímco Madrid je v tabulce čtvrtý.

Článek

Estadio Santiago Bernabéu, domácí stadion fotbalového týmu Real Madrid, dnes zaplavilo přes 80 tisíc fanoušků. Přišli sledovat El Clásico, nejprestižnější fotbalové utkání Španělska, které je zároveň vrcholem španělské ligy.

Barcelona v něm Madrid na jeho vlastním stadionu rozdrtila 3:0.

Mezi oběma velkými kluby je teď v tabulce španělské ligy rozdíl čtrnáct bodů. Po sedmnácti kolech španělské ligy drží Barcelona jasné první místo. Madrid je v tabulce až čtvrtý. Má ale jeden zápas k dobru.

Nejsledovanější zápas španělské ligy se odehrál dva dny poté, co se v Katalánsku konaly regionální volby. V těch zvítězili separatisté, kteří získali parlamentní většinu. To byla rána pro španělskou (madridskou) vládu, která volby vyhlásila v naději, že katalánští separatisté většinu ztratí. Madrid tak v jednom týdnu utrpěl dvě drtivé porážky, politickou i fotbalovou.

Hráči Barcelony na dnešní zápas dorazili z bezpečnostních důvodů v utajení. V davech fanoušků, které se srocovaly před stadionem, šlo pozorovat odrazy politické krize, která zemí zmítá, napsaly světové agentury.

Na stadion dorazilo přes 80 tisíc diváků, po celém světě zápas sledovaly stovky milionů fanoušků. Většina z nich pochází z Asie. I proto byl čas zápasu posunut tak, že jej Evropané sledovali v době oběda.

Reklama

Doporučované