Hlavní obsah

Exekutoři zkoušeli potřetí prodat Krejčířovu vilu. Ani za polovinu odhadní ceny ji nikdo nechtěl

Reportér Hanuš Hanslík ukazuje, jak nyní vypaád Krejčířova vila.Video: Hanuš Hanslík, Seznam Zprávy

 

Reklama

Po dvou neúspěšných pokusech se exekutoři potřetí pokoušeli prodat větší z černošických vil po uprchlém Radovanu Krejčířovi. Do aukce s vyvolávací cenou 48,6 milionu korun se ale nikdo nepřihlásil. Podívejte se, jak teď vila vypadá.

Článek

V úterý od 11 hodin probíhala už třetí aukce. Do jejího začátku se ale nikdo nepřihlásil, a tak se rozjela „naprázdno“ s tím, že se čekalo, zda do ní během hodiny přece jen nějaký zájemce nevstoupí.

Ani to se nestalo. Zájemci se sice mohli zaregistrovat až na poslední chvíli, ale museli by také složit dražební jistotu 15 milionů korun. Vyvolávací cena byla v úterý stanovena na polovině ceny určené znaleckým posudkem, který vilu odhadl na 97,29 milionu korun.

V polovině loňského září, při dosud posledním pokusu o vydražení nemovitosti, se mělo začínat na dvou třetinách odhadu. Žádný zájemce se ale nepřihlásil. V polovině letošního dubna se plánovaná dražba rovněž neuskutečnila. Důvodem bylo odvolání podané právním zastoupením Krejčířovy manželky Kateřiny. Ta dlouhodobě tvrdí, že vila patří jí, zatímco exekuce je vyhlášená na jejího manžela.

Další termín dražby je možný podle mluvčí Exekutorské komory Martiny Houškové zhruba do půl roku. Vyvolávací cena by měla zůstat na 48,6 milionu korun.

Jak nyní slavná Krejčířova vila vypadá se můžete podívat v reportáži Hanuše Hanslíka umístěné v úvodu článku.

Reklama

Doporučované