Hlavní obsah

Rozchod po 15 letech. Spolupráce Exim Tours a Invie končí

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Reklama

aktualizováno •

Největší cestovní agentura v Česku končí spolupráci s CK Exim Tours. Důvodem rozchodu byly nevhodné podmínky další spolupráce, které agentura Invia odmítla akceptovat.

Článek

Cestovní kancelář Exim Tours a cestovní agentura Invia ohlásily rozchod. „Stávající tříletý kontrakt momentálně sice končí na konci tohoto roku, nicméně my jsme od Exim Tours obdrželi novou nabídku na pokračování spolupráce v dalším roce. Podmínky pro nás nebyly vhodné, a rozhodli jsme se je proto neakceptovat,“ vysvětlila důvody ukončení spolupráce tisková mluvčí Invia Andrea Řezníčková.

Exim Tours, která patří do skupiny DER Touristik, se chce zaměřit na prodej služeb na vlastních kanálech. Od cestovní agentury Invia v minulosti odešla také Fischer Group, která rovněž patří pod DER Touristik.

„K tomuto rozhodnutí jsme dospěli po zralé strategické úvaze, co bude pro společnosti ze skupiny DER Touristik Eastern Europe a její klienty do budoucna nejlepší. Do obchodní strategie značek Exim Tours, CK Fischer a Nev-Dama momentálně spolupráce s agenturou Invia nezapadá, proto jsme se ji rozhodli dále neprodlužovat,“ uvedl šéf Exim Tours a předseda představenstva DER Touristik Eastern Europe Jiří Jelínek. Zájezdy bude nabízet například na portálu eTravel.cz, který rovněž patří do skupiny, i u provizních prodejců.

Nabídka Exim Tours podle jejího mluvčího Petra Kostky v současné době čítá desítky tisíc zájezdů do celého světa, včetně nejoblíbenějších destinací českých turistů, jako jsou Egypt, Turecko, Tunisko nebo Kapverdské ostrovy.

Generální ředitel Invia pro Česko, Slovensko a Maďarsko Michal Tůma řekl, že klienti agentury Invia dávali v poslední době přednost pobytům od jiných CK. Doplnil, že spolupráce s Exim Tours trvala 15 let a obě strany se rozcházejí v dobrém.

Invia podle Tůmy v posledních týdnech intenzivně pracovala na rozšíření spolupráce s dalšími CK z Česka i zahraničí. Od ledna se tak nabídka agentury rozroste o 80 000 hotelů. Lidé budou moci vybírat pobyty od českých, německých, polských, rakouských a slovenských CK. Agentura nabídne i vlastní zájezdy. Prodává pobyty více než 300 CK, její služby jsou dostupné online i v kamenných pobočkách.

Exim Tours v roce 2018 prodala v Česku zájezdy za zhruba šest miliard korun, což bylo o přibližně čtvrtinu více oproti předchozímu roku. Zisk po zdanění dosáhl asi 233 milionů korun.

Invia.cz v roce 2018 zvýšila meziročně vlastní tržby o 21 procent na 826 milionů korun. V meziročním srovnání vykázala téměř shodný zisk 121 milionů korun. Hodnotu prodaných služeb zvýšila meziročně o 18 procent na 6,8 miliardy korun.

Reklama

Doporučované