Hlavní obsah

Facebook čelí kritice kvůli nelegálnímu obchodu se zbraněmi a drogami skrz jeho platformu

Přes Facebook se prodávají zbraně a drogyVideo: AP, Reuters

 

Reklama

Chicagská policie kritizuje společnost Facebook. Podle ní nedostatečně zabraňuje tomu, aby se na její platformě neprodávaly nelegálně zbraně a drogy.

Článek

V americkém městě Chicago policie obvinila společnost Facebook z nelegálního obchodu přes její platformu. Po desetiměsíčním vyšetřování policisté zatkli v souvislosti s tím 50 lidí. Mezi nimi byl mimo jiné i učitel základní školy. Celkově policie zaznamenala obchod se 17 druhy drog a 18 různými zbraněmi.

Podle policie by měl Facebook nelegálnímu obchodu do budoucna předcházet. „Tuto povinnost má Facebook nejen v Chicagu, ale i v celé zemi. Je to miliardový byznys, tak snad mohou vložit trochu peněz, aby takovým věcem předcházeli,” říká šéf chicagské policie Eddie Johnson.

Společnost Facebook se zatím ke kritice blíže nevyjádřila. „Tuto zprávu nyní zkoumáme, je to poprvé, co jsme byli na něco takového upozorněni,” uvedl zástupce Facebooku v e-mailovém prohlášení.

Chicago má s kriminalitou dlouhodobý problém. Prezident Donald Trump město označil jako za jedno z nejnásilnějších v Americe. V roce 2016 tam došlo k více než 7 stovkám vražd, doplňuje agentura Reuters.

Reklama

Doporučované