Hlavní obsah

Facebook, Instagram a WhatsApp zasáhl výpadek

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační snímek.

Reklama

Nejpoužívanější sociální síť Facebook a další služby, které patří do jejího portfolia, postihl v pátek výpadek. Problémy se objevily v Evropě, USA či v Asii. Nešly posílat zprávy a uživatelé se nemohli do aplikací přihlásit.

Článek

O výpadku oblíbených sociálních sítí a chatovacích služeb informoval server DownDetector.com. První problémy začaly kolem půl šesté hodiny večer. Zprávy nešly uživatelům posílat na Facebooku a Messengeru či na aplikaci umožňující výměnu zpráv WhatsApp.

Facebook na Twitteru potvrdil, že výpadky zasáhly služby WhatsApp, ale dodal, že jeho vlastní webová stránka a aplikace dotčeny nebyly. Problémy s aplikací WhatsApp dnes podle Facebooku hlásil téměř milion lidí z celého světa.

„Pracuje na tom (na výpadku) několik týmů a hned, jak budeme moct, dáme vám další informace,“ uvedl Facebook na konkurenční sociální síti Twitter. Přechodné potíže potvrdil i mluvčí firmy.

Na sociální síti Instagram zase nešla aktualizovat úvodní stránka a někteří uživatelé se do ní nemohli přihlásit. Problém s načítáním videí či obrázků se ale objevil i na Facebooku. Některé funkce již byly obnoveny, ale řada uživatelů stále hlásí problémy.

Zatím není jasné, co za výpadkem stálo. Na začátku týdne postihly podobné problémy DNS servery společnosti Google, které nebyly v jednu chvíli dostupné ani v Česku. V únoru postihl masivní výpadek jak Google, tak e-mailovou aplikaci Gmail.

Reklama

Doporučované